>Добромира се ражда с инфекция на кръвта и висок Билирубин

...
>Добромира се ражда с инфекция на кръвта и висок Билирубин
Коментари Харесай

Нека бъдем добри и помогнем на Доби да оздравее

 >
Добромира се ражда с зараза на кръвта и висок Билирубин (желязо), който е доста над естествените стойности. От високия Билирубин мозъкът на момиченцето се поврежда. Заради заболяването й умствената й интензивност е на дете на 8 месеца.

Процедурите, които ще се извършат от доктор Джихан Абазович в клиниката в Нови Сад, са ярък лъч, който активизира фамилията да потърси помощ. Манипулациите би трябвало да се случат в три поредни месеца, без спиране, на месец по една, само че сумата е непостижима за фамилията, в което работи единствено единият родител. Майката е отдадена на грижите за дребната Доби, която не може да се обслужва сама. Усмихнатото дете е с 80 % ТЕЛК от шестия месец след раждането си. Голямата вяра за фамилията идва от думите на доктор Абазович, че Доби ще проговори незабавно след втората процедура.

  " Няма родител, който да не направи всичко по-силите си детето му да се излекува. Дори да има 1 % вяра, ние ще се борим. С това лекуване Доби ще има действителен късмет да успее да управлява физиологичните си потребности, да приказва, да се храни сама, да се облича. Вярвам, че ще стартира да се учи от връстниците си и ще успее да навакса с всичко пропуснато ", споделя с вяра Кремена Колева, майка на Доби.

Родителите на Доби изричат признателност към всички, които досега са помогнали  и са взели участие в самодейностите за набиране на средства. Към момента са събрани близо 14 000 лева Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт.

Дарителска сметка: Обединена българска банка

IBAN: BG83UBBS80021089639340

Титуляр: Добромира Тодорова Недкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР