Добромир Митов пое ЦСКА ден преди гостуване на Черно море

...
Добромир Митов пое ЦСКА ден преди гостуване на Черно море
Коментари Харесай

ЦСКА след Добри Митов: Проблемите са много, но решими

Добромир Митов пое ЦСКА ден преди посещение на Черно море за шампионата (4 май). Постигна победа с 3:1. Бе сменен като старши треньор ден след домакинство на Черно море. Което загуби с 1:3. " Моряците " рамкираха интервала, в който Митов бе с диригентската палка на " Армията ". Преди оня мач във Варна изпълняваше ролята на помощник-треньор на Любо Пенев. А в този момент се връща на този пост... като помощник на Люпко Петрович.

Символика.

Добри Митов не съумя да убеди необятната общност. През миналите два месеца и половина нямаше миг, в който експерти и почитатели да бъдат сигурни в шампионското бъдеще на отбора. Много вода изтече от 2008 година, когато за последно най-титулуваният клуб в България се окичи със златните медали. " Червеният " лагер е жаден за нови триумфи.

Има потребност от ясна и дълготрайна линия на развиване, по която ЦСКА да поеме в третото десетилетие на XXI век.

Ядрото на тима се резервира за следващ сезон, само че продажбата на част от звездите и тяхната промяна с играчи от посредствени шампионати не наподобява като надграждане. Втора дивизия на Русия, британската Лига 1, бразилските щатски лиги и други. За пръв път от години " армейците " имаха теоритичен късмет за продобиване на шампионата ни в последния кръг. Лудогорец победи с едвам една точка преднина и през новия сезон се сътвориха упования за сериозна офанзива на купата. Вместо това се пропука най-силното звено на " алените " - отбраната.

" Срещу Черно море защитата беше като свеж кашкавал. Тези момчета откъм гърба като че ли не знаят писмеността на футбола. Два от головете бяха през зоната на Стойчо Атанасов, а за шпагат с вдигнати ръце няма какво и да приказваме. Но момчето не е отговорно, то си играе съгласно опциите. Чорбаджийски пък още веднъж беше неосведомен ", призна именитият Аспарух Никодимов.

Ето по какъв начин Добри Митов приключи предишния сезон отпред на 31-кратните първенци:

Черно море - ЦСКА 1:3

ЦСКА - Лудогорец 0:0

Берое - ЦСКА 0:1

Левски - ЦСКА 0:2

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 1:0

С един единствен позволен гол и 13 от 15 вероятни точки. Но играта бе притеснителна. Сякаш бе сложена бомба със закъснител, която всеки миг щеше да се взриви. Столичани мъчно доближиха до чисти голови положения, а това се придвижи на старта на сегашния сезон:

ЦСКА - Титоград 4:0

ЦСКА - Етър 2:2

Титоград - ЦСКА 0:0

ЦСКА - Черно море 1:3

В предходен материал, озаглавен " ЦСКА: Добър 4 на старта, само че задачата е още надалеч ", маркирахме част от наболялите проблеми. Някои експерти към този момент показаха с пръст виновниците измежду футболистите, само че когато целият състав се показва криво-ляво, не е добра концепция да се посочват съответни фигури.

До момента Люпко Петрович публично заемаше поста на съветник.

Все отново почеркът му личеше. " Смяната на старши треньора е единствено протоколна ", е тиражиращото мнение. Истината е една - честата разлъка със селекционери е симптом на уязвимост. Сърбинът е четвъртият ментор на ЦСКА от началото на 2019 година.

Предстои значима турнирна борба с Осиек в четвъртък. Петрович познава доста добре този клуб и може да се окаже решаваща фигура в конфликта. Фалстарт в " алено ", само че мнозина са се дънили и от пол позишън.

Забележките към играта на " армейците " са доста. Време за корекции - има. Всичко е в ръцете на Люпко Петрович. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР