Доброкачественото увеличение на простатната жлеза е най-честото мъжко страдание в

...
Доброкачественото увеличение на простатната жлеза е най-честото мъжко страдание в
Коментари Харесай

Лазерната операция на простатата щади организма

Доброкачественото нарастване на простатната жлеза е най-честото мъжко страдалчество в зрелост - визира над 50% от мъжете сред 60 и 70 години. Съвременната медицина дава необятни благоприятни условия за лекуване на този проблем, като един от модерните подходи е лазерно премахване на увеличената простатна тъкан.

Специалистите в клиника „ Медикус Алфа “ към този момент имат голям опит в безкръвните интервенции на доброкачествени болести на простатата с най-новата лазерна здравна технология - Тулиум (червен) лазер. Апаратурата е от най-ново потомство и има неповторимата дарба да изпарява простатната тъкан. Този развой се назовава вапоризация. Това е най-безопасната и безвредна технология за интервенция на простатна жлеза, защото прониква единствено до 0.2 мм в близките здрави тъкани, при 0.8 мм за зеления лазер, и на практика не може да ги повреди. Единствено противопоказание за използването на червен лазер е доста огромен размер на жлезата. В такива случаи обаче на пациентите се оферират други подходи - да вземем за пример жлезата да се в профил на няколко пъти или да се извърши прецизна енуклеация (изрязване) на един стадий.

Какво съставлява процедурата

Процедурата се състои във въвеждане на лазерна сонда през уретрата, след което лазерните лъчи изгарят и изпаряват разрасналата се простатна тъкан. При тази интервенция е редуциран до нула рискът от затруднения, като инконтиненция (незадържане на урината) и полова отпадналост, настъпващи след класическата трансуретрална резекция. Той е извънредно подобаващ при хора с по-висок анестезиологичен риск, със сърдечни или други хронични болести, пациенти на терапия с антикоагуланти, които не могат да се подложат на обичайните оперативни способи.

Предимства:

* сведена съвсем до нула загуба на кръв;
* минимизиране на страничните нежелани реакции от интервенцията;
* възобновяване се случва в границите на едно денонощие и това разрешава бързо връщане към естествения темп на живот.

Показания:

* при израстък на пикочния мехур;
* при стеноза на уретрата
* при камъни в пикочен мехур и уретерите
* при кондиломи и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР