Доброкачествен тумор (миома) с размер, надхвърлящ средното тегло на новородено

...
Доброкачествен тумор (миома) с размер, надхвърлящ средното тегло на новородено
Коментари Харесай

Лекари отстраниха миома с размерите на новородено бебе

Доброкачествен израстък (миома) с размер, надхвърлящ междинното тегло на новородено бебе, отстраниха лекари от МБАЛ „ Надежда “ при комплицирана интервенция, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Пациентката не е потърсила лекарска помощ в продължение на две години, защото не е оценила единствения признак - напълняване в региона на корема.

Жената припада на работното си място и търси лекарска помощ след огромна кръвозагуба. Едва тогава се открива болестта – голям миомен възел. Веднага след постъпването в болничното заведение са направени две незабавни кръвопреливания поради разполагаем болнав синдром, който доста постоянно съпътства миомната болест. След двучасова интервенция лекарите отстраняват близо 4-килограмово образувание. Пациентката е настанена в реанимацията на болничното заведение и е в устойчиво положение.

Д-р Ваня Атанасова – водещият оператор на комплицираната намеса разяснява: „ Благодарение на екипната работа интервенцията мина сполучливо. Надяваме се, че пациентката ще се възвърне оптимално бързо и ще се върне към нормалното си всекидневие. Случаи като този ни карат да подсещаме на българската жена, че постоянният профилактичен гинекологичен обзор има за цел ранна диагностика на болесттите и в множеството случаи 100% изцеление при навременна диагностика. “

Миома на матката е най-разпространеният незлокачествен израстък при дамите. Близо 40% от българките в репродуктивна възраст страдат от това заболяване, което постоянно става причина за усложнения при зачеване. МБАЛ „ Надежда “ е хазаин на профилиран конгрес за лекуването на миоми с участитето на международни имена в оперативната гинекология на 13 и 14 септември. Лекари от лечебни заведения в цяла България, както и от чужбина, ще следят онлайн хистероскопски и лапароскопски интервенции, осъществени посредством най-съвременните и щадящи хирургични способи.

Операции онлайн ще извършат:

- проф. Серхио Хаимович - първи в света вкарва медицинския лазер в офис хистероскопията; съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия;

- проф. Атилио ди Спиецио Сардо – учител, член на изпълнителния ръб на Европейското сдружение по гинекологична ендоскопия (ESGE), съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия;

- доктор Андреас Турков – учител по минимално инвазивна хирургия в медицинския център на Амстердамския университет, с над 35-годишен конгрес в лекуването на миоми, създател на доста научни изявления.

Уважаеми сътрудници, ще имате опция да заснемете част от интервенциите, както и да разговаряте с гостите от чужбина.

На 13 септември, петък, ще можем да ви дадем и повече информация за пациентката с миома с размери, надхвърлящи междинното тегло на новородено бебе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР