Добро утро, уважаеми зрители и добре дошли, скъпи депутати, в

...
Добро утро, уважаеми зрители и добре дошли, скъпи депутати, в
Коментари Харесай

Кой от Ку-Ку бенд кои министерски постове взема

" Добро утро, уважаеми фенове и добре пристигнали, скъпи депутати, в Народното събрание. Както знаете, през годините съм работил с доста комедийни артисти, само че през днешния ден имам опцията да се изправя пред един доста по-голям екип... и то от естествено надарени самодейци. Мога единствено да прибавя, че за мен е същинска чест да съм измежду вас, сътрудници... Време е за шоу! " С тези думи парламентарният надзор беше открит от премиера тази заран в Народното събрание, до момента в който опозицията възмутено скандираше " Нема такава партия! " Предложение за структурата на кабинета " Трифонов " беше показана на президента по-късно през днешния ден, откакто министър председателят и неговият екип дадоха две конференции. 
" Считам, че Г-н Венков би могъл най-добре да управлява пленарните съвещания, защото той е дълготраен експерт в ударните принадлежности. Удряйки с чукчето в неравноделен темп, несъмнено ще притегля вниманието на народните представители и дейно ще въдворява ред по време на съвещание ", съобщи Слави Трифонов, по отношение на предлагането за Венелин Венков като ръководител на Народно събрание.
За заместител министър-председател на България беше препоръчан Евгени Димитров - Маестрото. " Евгени освен е провел голям брой концерти, само че и опитът му като глава на многочленно семейство, го прави съвършен за поста ", сподели министър председателят през днешния ден по обяд на конференция в централата на партията, където се обсъждаха въпроси по отношение на препоръчаните министри, усвояването на европейски фондове и държавната дотация за партиите. " Аз пари си имам, другите ръководители на партии да му мислят ", добави Трифонов по въпроса за дотациите и уточни още, че Политическа партия НТД ( " Нема Такава Държава " ) ще работи интензивно за районното развиване на северозапада, както и за промени в стандарта за финансиране на държавните културни институти в региона на театралните изкуства. " Плануваме до 2 години Враца да стане европейска столица на културата, а до най-много 3 години, да достигнем брюкселски стандарт на живот в района. " С тези думи Слави Трифонов приключи конференцията, а на излизане от постройката сподели, че за него е било чест да даде това изказване.
Министър на вътрешните работи ще бъде Иван Атанасов - Ванката, заради потвърдения си професионализъм в бойните изкуства, а Министерството на културата ще управлява Краси Радков, поради изключителната си дарба за естетическа преценка. За министър на правораздаването беше препоръчана Диана Младенова(по разбираеми причини), до момента в който Георги Милчев - Годжи поема Финансите (както и се очакваше, господин директоре...). Министър на младежта и спорта става Иван Стоянов, който ще внесе план за битка против затлъстяването на нацията, до момента в който Илия Илиев - Професорът ще управлява земеделието и горите с заричане, да реши казуса с умиращите пчели, като персонално се заеме с производството на кошери. Министерството на превоза се поема от Евгени Йотов, който ще разшири Летище София, защото след влизането на Политическа партия НТД в управителна функционалност на страната, се чака 2 милиона български емигранти да се върнат в страната мигновено. " Очаква се голям прилив на идващи българи от чужбина и в случай че авиационните компании не могат да се оправят, считам персонално да пилотирам държавния аероплан, с цел да прибера всички тези нашенци, които от край време милеят за родината " подсигурява Йотов тази заран на излизане от постройката на Парламента.
Йордан Йончев - Гъмзата като енергиен министър, ще внесе неповторим план за различни енергийни източници, като предлага дансинга във всяка дискотека, да бъде преносим и да създава сила, когато хората подскачат на него. Респективно на това Краси Радков като министър на културата, ще отпусне средства на всички увеселителни заведения, които въртят песни като " Пружината ", " Акция ", " Нирвана Кючек " и други сходни музикални творби, които предизвикват изключително оживление на публиката. " С обединени старания сред министерствата на културата и енергетиката, ще успеем да занижим цената на тока. Смятам, че и други балкански страни, ще последват нашия образец, откакто видят какъв брой ефикасен е планът ни за различни източници на сила ", изясни Гъмзата по време на конференция в централата на партията.
С външните работи ще се занимава Рейди Бризуела, а защитата на страната ще управлява Лилия Стефанова, като се разчита, че всяка опасност може да бъде сломена от нейната хубост и деликатност. Борис Солтарийски става министър на опазването на здравето с обещанието за по-строг надзор върху качеството на алкохола и тютюневите произведения. " Да кажеш на българина, че яде доста сланина и пие ракия е неуместно. Той по този начин или другояче, ще си пие и пуши...и яде. Аз предлагам, да работим за едно по-здравословно пиьене и никой да не се лишава от нищо. Между другото имам присъединяване на следващия ден от 19 часа, заповядайте... ", сподели господин Солтарийски пред наши сътрудници, по време на спомагателната конференция в зала 3 на НДК.
За съществени промени приканва препоръчаният за министър на образованието Иво Сиромахов. " Не мислите ли, че всяко дете се отегчава до гибел от постните научни текстове, с които са изпълнени учебниците. Ще внеса план, с който смятам, че може да обогатим прочувствената просветеност на подрастващите, като наблегнем повече на хумористичното, в сравнение с научното. Представете си да вземем за пример, на всеки урок - по един анекдот. Така освен децата ще се забавляват, само че и ще са стимулирани да прочетат целия урок, защото вицовете постоянно ще са ситуирани на разнообразни места по страниците на учебника ", добави Сиромахов и запя " Gaudeamus igitur ", до момента в който се качваше в колата си.
Утре следобяд ще се проведат и церемониите по предаване на властта в Министерския съвет и във всяко от министерствата. " Поканили сме духов оркестър, отбор, танцьори, акробати... ние също ще свирим и пеем. А в случай че не вали, моите ай-ти експерти ще хакнат пръскачките, с цел да стане готино... като концертът ни на стадион " Васил Левски ". Аз ги разбирам тия работи... ще стане ужасно шоу. ", даде обещание министър председателят Трифонов преди да влезе в постройката на президентството за среща на затворени порти с президента, където се чака да разискват структурата на кабинета и други въпроси, касаещи новото държавно управление.
В умозаключение, дано пожелаем триумф на Слави Трифонов и екипа му, тъй като не знам за вас, само че на мен персонално ми писна да виждам самодейните комици, които ни забавляват от политическата сцена към този момент 30 години. Не мислите ли, че е извънредно време за малко повече професионализъм...
 
Автор: Борис Вълковски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР