Добро утро!Тук е най-важното:Нови данни от БучаПротест срещу Русия в

...
Добро утро!Тук е най-важното:Нови данни от БучаПротест срещу Русия в
Коментари Харесай

Три минути: Има следи от изтезания и изнасилване в Буча. ВСС се заема с оставката на Гешев

Добро утро!

Тук е най-важното:
Нови данни от БучаПротест против Русия в СофияОставката на Гешев във Висш съдебен съвет
Кметът на столичния регион „ Изгрев “ отхвърли да преименува улици към съветското посолство на „ Героите на Украйна “ или „ Борис Немцов “.
Буча, Украйна
Освен убитите на пътя и с изключение на всеобщите гробове, в Буча бяха открити и тела на мъже и дами. Руската войска се изтегли от града на 31 март, а на 2 април там влязоха първите публицисти. В понеделник градът беше по-широко обезопасен от мини и вероятно непознато наличие, и достъпът до него стана по-лесен. Заговориха. Те описаха навсякъде мародерство на съветските елементи, случайни убийства, изтезания на цивилни. Бяха открити тела на голи дами и на мъже, убити в тила.

Властите в Киев към момента не са споделили за какъв брой убити става дума. Последните данни са за Киевска област, само че без Буча, където са документирани 410 убийства.
Как се споделя закононарушението в Буча
Това е военно закононарушение, повтори американският президент Байдън. Към него се причисли и френският президент. Европейски Съюз сподели, че ще изпрати екипи, които данните за военни закононарушения.

Украинският президент и сподели, че осъщественото се назовава геноцид. Той уточни групата от хора, която по думите му Русия е набелязала за заличаване – съгласно Зеленски това са „ повече от 100 националности “, които обитават Украйна. До този миг Русия доста пъти е била упреквана в геноцид, само че в никакъв случай не е била посочвана етническата или национална група, против която може да е осъществено сходно закононарушение. Без такова изтъкване не може да се приказва за геноцид.

за Буча. То обаче не е за закононарушения, осъществени там, а за разпространение на информация за тях, която Москва счита за погрешна.
Извън Буча
Украйна е още 2964 души от Мариупол и Луганск. През последните седмици от Мариупол са били евакуирани към 75 000 души.

Според службата на Организация на обединените нации за правата на индивида в цяла Украйна досега са 3455 души.

15-годишният Андрий се е избавил от Чернигов, само че преди този момент е видял по какъв начин. Той споделя това пред публицисти.
Протест в София
Мъж легна със завързани на гърба ръце пред Руския културен център в София. Той изобразяваше панорама от Буча, където някои убити бяха заварени точно по този начин. От центъра се пробват да спрат дамата, която снима акцията, а също и да избутат мъжа, пред Свободна Европа. Викната е и полиция, която е съставила протокол на протестиращия.

Станете част от общността на Свободна Европа.
Оставката на Гешев
публично стана тематика на Висшия правосъден съвет (ВСС). Заедно с това ще бъдат прегледани напълно 5 случая, в които Иван Гешев е уронил престижа на правосъдната власт, а други 4 случая ще бъдат разисквани отчасти. Тази процедура стартира по на министърката на правораздаването Надежда Йорданова.

Изпратете ни забавна история по тази или друга тематика на.
116 случая на
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР