Добрият стар iPod Classic е превърнат в sPot за слушане

...
Добрият стар iPod Classic е превърнат в sPot за слушане
Коментари Харесай

Ентусиаст подкара Spotify на 17-годишен iPod


Добрият остарял iPod Classic е трансфорат в sPot за слушане на музика от Spotify
(снимка: Guy Dupont)

Продуктите на Apple се смятат за емблематични, по тази причина нерядко намират втори живот доста години след стартирането и даже прекратяването на поддръжката на дадени линии. Този път запалянко е подкарал Spotify на четвърто потомство iPod Classic, който дебютира през 2004 година.

Блогърът Гай Дюпон разгласява видео за модификациите, които е направил. Оригиналният от 2004 година няма вграден Wi-Fi, тъй че Дюпон е трябвало да преработи устройството доста, с цел да започва услугата за поточно предаване на музика.

Всъщност от положителния остарял iPod Classic са останали единствено корпусът и Click Wheel, отбелязва. Полученото устройство Дюпон е нарекъл sPot. Ентусиастът разказва детайлности за целия развой в и разгласява софтуера в.

След намесата джаджата към този момент има поддръжка за Wi-Fi и Bluetooth, което разрешава да бъде обвързвана към безжични високоговорители и слушалки. Добавен е и пъстър екран и батерия от 1000 mAh.



Модификацията се основава на платка за 10 $. Сега зареждането употребява микро USB порт вместо личния 30-пинов конектор на Apple. Дюпон споделя, че е похарчил към 100 $ за всички съставни елементи.
още по тематиката
Наред с това експериментаторът е употребявал приложение, наречено Raspotify, дружно със личен програмен продукт. Потребителският интерфейс sPot за запалянковци разрешава джаджата да извършва всички съществени функционалности, в това число търсене на песни.

В обществените мрежи мнозина фенове разясниха, че Дюпон не може да претендира, че е подкарал върху 17-годишен iPod, тъй като от истинското устройство не е останало нищо, с изключение на външността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР