Добрият сън е едно от ключовите условия за продуктивен и

...
Добрият сън е едно от ключовите условия за продуктивен и
Коментари Харесай

12 странни неща, които хората правят насън и причините за тях

Добрият сън е едно от основните условия за работлив и прелестен ден.

Множество неща обаче могат да попречат на човек да се наспи. Въпреки че съществуват някои елементарни способи да предотвратим хъркането да вземем за пример, науката познава много по-странни и напряко шантави привички, които също спохождат хората.

Ето някои от тях.

1. Говорене насън

Говоренето насън поражда, когато човек приказва или издава звуци в съня си.  Понякога речта може да е ясна, а различен път неразчленена или напряко безсмислена. Това наподобява необичайно, само че нормално не е твърдоглав проблем. Феноменът постоянно се свързва с болест, невъздържание с алкохол, нараснал стрес или дефицит на сън.

2. Парализа по време на сън

Този тип парализа нормално се появява тъкмо преди да се разсъните, когато имате чувството, че сте будни, само че към момента не може да движите нито една част на тялото си. При този феномен част от мозъка се разсънва по-рано от другите, което дава чувство за внимание, въпреки че мускулите на тялото са парализирани. Това е стряскащо събитие, само че не е рисково.

3. Усещане за рухване

Обикновено когато сънувате, тялото ви е сковано, само че от време на време стартирате да сънувате преди тялото да се е отпуснало изцяло. В такива случаи някои по-живи сънища със подиуми като рухване от канара, небе или просто попречване, основават много ужасяващо чувство. Причините са свързани с отмалялост и прекален стрес.

4. Ходене насън

Сомнамбулите са едни от по-добре изучените видове и нормално за такива одобряваме хора, които стават от леглото по време на сън и стартират да вървят. Като предписание, по-късно те не си спомнят за нищо, което се е случило по време на сън. Щурането из стаята или къщата може да не е толкоз рисково, само че невъзможността да си припомниш каквото и да било е много страшна. И тук алкохолът, напрежението и някои медикаменти са измежду главните аргументи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР