Добрият метаболизъм е ключът към перфектната фигура. Не само фигурата

...
Добрият метаболизъм е ключът към перфектната фигура. Не само фигурата
Коментари Харесай

Отървете се от тях: Навиците, които забавят метаболизма

Добрият метаболизъм е ключът към съвършената фигура. Не единствено фигурата ви зависи от метаболизма, само че и това по какъв начин тялото ви ще преработи храната, какъв брой деятелен ще бъдете и по какъв начин ще се чувствате. Според едни положителният метаболизъм е естествена даденост, съгласно други - всеки елементарно може да го управлява.
Всъщност в силата ви е да ускорите метаболизма си.
Всичко, което би трябвало да извършите, е да се отървете от тези пет неприятни привички.

1. Вие ядете неправилна закуска
Закуската е ключ към метаболизма. И макар че тази обща истина е известна на всички, без изключение, ние постоянно пренебрегваме смисъла на първото ястие. Има два съществени казуса: 1) да ядете неправилна закуска, 2) въобще да не ядете закуска. Диетолозите упорстват, че закуската би трябвало да бъде уравновесена: в случай че ядете прекомерно малко въглехидрати и доста протеини, не получавате задоволително сила, с цел да функционирате изцяло, в случай че в противен случай - не можете да изградите мускули. Придържайте се към разпоредбите 30/30/40 или протеини / мазнини / въглехидрати.

2. Не спите задоволително дълго
Недостигът на сън визира равнищата на кръвната захар и хормоналния баланс - два фактора, които играят значима роля в метаболитния развой. Да изключите компютъра и да си легнете, е доста мъчно, само че до момента в който не преосмислите "сънливите " привички, не очаквайте позитивни промени в метаболитния развой. Експерти настояват, че единствено осем часа сън може да сложи в ред вашия "латентен " метаболизъм.

3. Вие се подлагате на строги диети
Кой от нас не се е опитвал да смъкна пет кг пет дни преди празниците или значимо събитие? Чрез нечовешко изтезание сте постигнали избрани резултати, без да мислите за вредата, която причинявате на тялото си, в това число нарушаване на метаболизма. От една страна, не е толкоз мъчно да се откри логичност в главната формула на тези диети "яде се по-малко = употребявани са по-малко калории = губи се тегло ", само че тялото ни е доста по-хитро. Формулата му наподобява по този начин: "Яжте по-малко = консумирайте по-малко калории = забавете метаболизма си ", което значи, че ще качите тегло повече след такава тежка диета.

4. Забравяте хидратацията
Кой от нас мисли за водния баланс? Пием вода, когато се усещаме жадни, и това не постоянно е по този начин. Понякога утоляваме това неприятно чувство със сокове, кафе, чай, газирани питиета. Но те не дават на тялото това, от което в действителност се нуждае. Най-често тези питиета водят до прекалено уриниране, а отсам - и до по-голяма дехидратация.

5. Игнорирайте напрежението
Цената, която плащате за напрежението, може да е прекомерно висока. Не единствено изгубвате невъзстановимите нервни кафези, само че и задействате отрицателните процеси, свързани с метаболизма. Само две минути откакто сте били натоварени, тялото ви стартира да създава хормон на напрежението, прочут като кортизол. Ако се притеснявате, продукцията му се усилва и това се отразява както на метаболизма, по този начин и на функционалността на щитовидната жлеза. Следващия път, когато се почувствате уплашени, вдишайте надълбоко през носа и издишайте през устата си. И по този начин пет пъти. Това просто упражнение за дишане "запушва " производството на кортизол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР