Добрият апетит може да ви изиграе лоша шега. Ако обичате

...
Добрият апетит може да ви изиграе лоша шега. Ако обичате
Коментари Харесай

Ето кои са най-мощните билки, които потискат глада и апетита

Добрият вкус може да ви изиграе неприятна смешка. Ако обичате да си похапвате повечко, това може да ви сътвори неприятности с наднорменото тегло. Едно от най-трудните за реализиране неща в битката с килограмите е точно преодоляването на апетита.

За благополучие има някои хитри способи да потиснете апетита благодарение на билки и подправки. Някои от тях имат свойството да понижават желанието за хранене, изключително в случай че е безпричинно и непредизвикано от истински апетит, написа az-jenata.bg.

Кои са най-мощните билки, потискащи глада и апетита, които оказват помощ в отслабването?

Зелен чай

Зеленият чай има свойството да понижава желанието за хранене, което обезпечава елементарно ограничение на калориите. Когато не изпитвате апетит и непрекъснат вкус, ще ви е по-лесно да контролирате тежестта си.

Пийте зелен чай постоянно по няколко пъти дневно, в случай че желаете да постигнете добър надзор на апетита и да отслабнете.

Грейпфрут

Грейпфрутът не е билка, само че пък този плод има значително изгоди в потискането на апетита. Неговата мъка и обилие от фибри понижават желанието за похапване на нездравословни храни и непотребни калории, като задоволяват и рецепторите за сладко.

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите подправки. Той има невероятното свойство да потиска глада и апетита. Освен че прави ястията ви великолепно вкусни и екзотични, шафранът понижава желанието за ненужно хранене, като ви дава опция да се насладите на толкоз калории, от колкото организмът ви има потребност – не повече.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа дейното вещество капсаицин. То има свойството да потиска глада. Капсаицинът е и антиоксидант, който потиска напрежението, понижава възпаленията в клетките и тъканите, забавя стареенето, намалява риска от хронични, възпалителни, дегенеративни и ракови болести.

Черен пипер

Черният пипер също може да ви помогне в оправянето с глада и апетита. Той има мощни антиоксидантни свойства. Пиперът е неизменима част от съвсем всяко ядене. Не пропускайте да го добавяте, тъй като той ще ви помогне да овладеете желанието за сладко и преяждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР