Добрите практики в работата на групите по православно християнство в

...
Добрите практики в работата на групите по православно християнство в
Коментари Харесай

Обучението по християнство привлича все повече деца в Стара Загора

Добрите практики в работата на групите по православно християнство в учебните заведения и детските градини на територията на Старозагорска област ще бъдат показани на регионален конгрес под надпис „ Хуманизъм и религия “. Той ще се организира на 12 февруари, сряда, от 11:00 часа, в старозагорското IV главно учебно заведение (ОУ) „ Кирил Христов “, а за присъединяване са поканени преподаватели и управления на детските градини „ Светулка “, “Кипарис “, „ Незабравка “ и „ Звездица “ и от главните учебни заведения „ Кирил Христов “ и „ Стефан Караджа “ в Стара Загора и Общинският детски комплекс (ОДК) „ Св. Иван Рилски “ в Казанлък.
През предходната образователна година в Стара Загора " Религия " са изучавали 60 деца, а през актуалната те към този момент са 110 и всички са от началната степен на образование .
През март Стара Загора ще е хазаин и на втория стадий от самодейността на Министерството на образованието и науката, в който ще вземат участие и преподаватели с положителни практики от областите Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали. 
Участниците в регионалните представяния - ръководителите на всички групи по православно християнство, разпределени по избрани критерии в един или повече дни, специалисти от съответното районно ръководство на образованието (РУО)! и представители на съответната епархия ще се включат в работата на Национална конференция под надпис „ Хуманизъм и религия “, която ще се организира на 10 април.
РУО - Стара Загора дефинира жури, което ще оцени показаните положителни практики и ще номинира до една процедура от група в детска градина, начален стадий, прогимназиален стадий и гимназиален стадий. В неговия състав с благословениeто на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан ще вземат участие свещениците Йордан Карагеоргиев, Цветан Иванов и Иван Генов,а номинираните практики ще бъдат показани на районни конференции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР