Добрите новини през последните седмици валят от всички краища на

...
Добрите новини през последните седмици валят от всички краища на
Коментари Харесай

Добра новина: Сламките са обречени

Добрите вести през последните седмици валят от всички краища на света: Индия не разрешава найлоновите торбички, две от най-големите вериги за хранителни артикули в Европа стопират продажбата на пластмасови сламки за пиянство и клечки за уши, Франция също не разрешава пластмасовите опаковки за храна…

Движението срещу безконтролното потребление на пластмаса, найлон и стиропор набира сили и в него към този момент се включват освен обособени хора, загрижени за бъдещето на децата си, само че и цели страни – както в действителност би трябвало да бъде.

 сламки Thinkstock

Разбира се, смяната ще пристигна освен от огромните промени, като забраняването на найлоните торбички и опаковките за еднократна приложимост, само че и от новите привички, които всеки от нас може да построи.

Всъщност за нас, родените преди 90-та година, тези нови „ еко “ привички, са добре забравени остарели.

По времето на комунизма найлонът и продуктите за еднократна приложимост не бяха публикувани и всеки над 35 години сигурно си спомня връщането на бурканчетата за кисело мляко в магазина, плетените мрежички, с които ходехме за самун и металните съдинки, в които се взимаше харна от стола.

 буркан Thinkstock

Сега, в името на по-чиста природа и опазване на живота на планетата, умерено можем да се върнем към тези привички. Децата ни ще са ни признателни, че не сме им оставили бунище като завещание.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР