Добрите мениджъри знаят как да обучават и мотивират своите екипи.

...
Добрите мениджъри знаят как да обучават и мотивират своите екипи.
Коментари Харесай

Четирите основни типа шефове и как да общуваме с всеки един от тях

Добрите мениджъри знаят по какъв начин да образоват и стимулират своите екипи. Но това не е толкоз лесна работа, колкото наподобява. Начинът, по който работим, бързо се трансформира. Отговорностите ни непрекъснато се трансформират и чиновниците желаят да усъвършенстват своите умения.

Глобална консултантска компания Gartner е провела анкети всред 5000 мениджъри от цялостен ​​свят с разнообразни функционалности. Данните разкриват четири съществени вида ръководители:

Четирите съществени вида мениджъри

Мениджъри-учители - те образоват своите чиновници въз основа на личния си опит и познания. Тяхната мантра е: " Направих го по този метод, затова и ти би трябвало да го направиш по този начин. " Те нормално напредват в кариерата не заради това, чв са най-великите мениджъри, а заради познанията си.

Контролиращите мениджъри постоянно следят и ревизират своите чиновници. Те имат положителни планове и желаят обезпечават непрестанно образование и противоположна връзка.

Неконтролиращи мениджъри. Те имат по-безразличен метод, като дават позитивна противоположна връзка и оставят чиновниците да дават отговор за личното си развиване. Те поддържат хората си, само че не са толкоз самодейни като другите видове мениджъри, когато става въпрос за развиване на уменията на чиновниците им.

Свързващи мениджъри. Те желаят чиновниците им да се учат от техните неточности и да предадат от своя опит. Освен това, в случай че не са компетентни в дадена област, свързват чиновниците с други в екипа или в организацията, които са по-подходящи за справяне със характерни потребности на служащия. Това е и най-хубавият вид управител.

Не всеки вид управител може да ръководи екип. Мениджърите-учители, да вземем за пример, избират да вършат нещата по собствен метод и се двоумят в случай че би трябвало да опитват с нови хрумвания и тактики. Това може да бъде проблем в свят, в който се предизвикват нововъведенията и творчеството.

Контролиращите мениджъри са чудесни за чиновници, които порастват с мотивация. Въпреки това, техният метод " учи посредством правене " може да докара до стрес и бърнаут.

Дори методът на неконтролиращите ръководители не е най-продуктивният. Това е по този начин, тъй като те постоянно одобряват, че знаят кое е най-хубавото, а в доста случаи не го знаят. В резултат на това могат да объркат чиновниците и да посочат неверен път.

Свързващите мениджърии съставляват към 25% от интервюираните мениджъри и се оказват най-хубавите в поддръжката на кариерното развиване на своите чиновници, в това число успеваемостта и подготовката.

Най-голямата им мощ е, че те основават три значими връзки за своите чиновници:

Връзката мениджър-служител: задават верните въпроси и поставят старания в действителност да опознаят чиновниците, както и техните мотивация, ползи, цели и области на развиване по способи, които другите мениджъри не го вършат.

Връзката в екипа: Те знаят, че не е наложително да бъдат единственият източник на познания. Затова те се пробват да основат по-приобщаваща екипна среда, в която хората се усещат уважавани споделяйки уменията си с другите.

Връзката с организацията: Най-ефективните екипи прекарват към половината от времето си в другарство отвън формалните срещи.

Как да поддържаме връзка и съумяваме в кариерата с всеки вид управител?

Ако сте един от дребното късметлии, които имат управител, които дава противоположна връзка, евентуално ще бъдете сполучливи в кариерата си. Но какво би трябвало да извършите, в случай че вашият управител попада под един от другите три вида? Ето няколко съвета:

Ако смятате, че има прекомерно доста надзор и противоположна връзка, което е типично за контролиращите ръководители превърнете забележките им в предпочитан лист със задания и се стремете да фокусирате силата си на верните места.

Споделете вашите желания в кариерата. Бъдете почтени с вашия управител по отношение на областите и уменията, които желаете да развиете. Ако има опция, която желаете да преследвате, не се опасявайте да кажете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР