Добрите купони и празненства традиционно завършват с добре известния "пиянски

...
Добрите купони и празненства традиционно завършват с добре известния "пиянски
Коментари Харесай

Как лекуват „пиянския глад“ по света

Добрите купони и празненства обичайно приключват с добре известния "пиянски апетит ". Какво ядат, с цел да се оправят с това положение, хората по света? Отговор дава уеб сайтът BuzzFeed, който е събрал на едно място обичани ястия на хора от разнообразни точки на света.

Според изследването на развлекателния уебсайт, най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Китай пък залагат на шишчета с месо, а в Канада — на пържените картофи.

В Мексико ядат обичайния такос с месо, който можете да срещнете в кухнята на цяла Латинска Америка.

В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок фасул, изработен на топка и по-късно изпържен в палмово масло.

Ирландците смачкват варени картофи, смесват ги с нарязан остарял и свеж лук и заливат с разтопено масло (малко по-различен прочит на нашата картофена салата).

В Турция най-популярната "drunk food " е дюнерът. Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола.

В Иран всекидневно се подготвя персийска пица, за която е особено, че не се употребява никакъв сос за тестото.

Японците след пиянство си поръчват чорба "Рамен ", кръстена на специфичния тип фиде — рамен (у нас познати като инстантни спагети, макар че съпоставката не е напълно точна). Японската чорба с рамен обичайно се сервира със зеленчуци, разнообразни подправки и сурово яйце.

За да се оправят с пиянския апетит, в Германия пък залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени наложително с къри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР