Добрите игри на халфа на Левски Давиде Мариани ще му

...
Добрите игри на халфа на Левски Давиде Мариани ще му
Коментари Харесай

Мариани си заслужи солиден бонус

Добрите игри на халфа на Левски Давиде Мариани ще му донесат и стабилен бонус от над 50 хиляди евро. Швейцарският футболист е заслужил наградата, която е залегнала като уговорка в контракта му със " сините ". Тя гласи, че той ще вземе въпросната сума, в случай че играе в над 70% от мачовете на тима през сезона. Освен това има и изискване заплатата му от идващия сезон автоматизирано да бъде увеличена. До момента Мариани е играл в 27 срещи за Левски в Първа лига - не игра само в последния кръг против Черно море поради наказване. Той към този момент е надминал нужния му % мачове от общо 36-е кръга и по този начин си е заслужил бонуса.

27-годишният швейцарец пристигна в Левски през лятото като свободен сътрудник откакто контрактът му с Лугано бе изминал. Мариани е титуляр при всички треньорски щабове, които водиха тима досега. Той бе употребен на две позиции - като плеймейкър и в центъра на терена. По-добре се усеща на първата. Давиде е вторият най-полезен състезател на " сините " по системата " гол+пас " в турнирните дуели, като изостава единствено от Станислав Костов. Той има 10 попадения и 8 асистенции, до момента в който централният нападател е с 20 гола.

От Левски оповестиха, че през лятото ще опитат да понижат бюджета за заплати с 30%, като за задачата се водят диалози с част от играчите. Мариани е измежду най-скъпоплатените на " Герена ". Към него има интерес и от непознати клубове. Така че, в случай че от Левски преценяват, че не могат да си разрешат неговата заплата, елементарно могат да му намерят покупател през лятото.

" Тема спорт "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР