Добрите европейски примери как бизнесът, местната власт и неправителственият сектор

...
Добрите европейски примери как бизнесът, местната власт и неправителственият сектор
Коментари Харесай

Успешните примери за използване на стари сгради в Европа представиха на форум в Тютюневия град

Добрите европейски образци по какъв начин бизнесът, локалната власт и неправителственият бранш си партнират при употребата на здания с културно-историческо завещание бяха показани на полемика за бъдещето на Тютюневия град в Пловдив. Инициативата е на Фондация „ Пловдив 2019” като част от програмата „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “.

Kултурното завещание, както материално, по този начин и нематериално, е скъп запас за стопански напредък, претовареност и обществено развиване, както и мотор за културните и креативните промишлености, описаха от уредниците от Фондация Пловдив 2019. Всяко вложено евро в развиването на материалното и/или нематериалното културно завещание води облага от почти 20 евро, споделиха още от екипа на фондацията.

Домакин на събитието бе водещата капиталовата компания Галакси Инвестмънт Груп. Тя е първият огромен вложител от Тютюневия град, който отваря вратите си за сходна полемика. Компанията е водач в създаването и ръководството на планове в областта на недвижимите парцели. Последната й инвестиция Офис Парк Пловдив се трансформира в дом за водещи аутсорсинг компании в града под тепетата и продължава да притегля вложители. Лектор на събитието бе Емануеле Курти - археолог и културен управител от град Матера - Италия, който показа опита си в региона на индустриалната археология.

Той даде няколко образеца за сполучлива употреба на остарели здания –в Италия огромна верига за хранителни артикули се развива точно в тях. Така през днешния ден в Рим сполучливо се експлоатира остаряла гара – превърната е в актуален пазар за локални артикули и ресторанти; изоставена социална библиотека от Болоня е върната към нов живот, а негоден киносалон в Милано събира туристи и посетители на града. В град Скио фабрика за платове се употребява за съвременни офиси, за жилища и за осъществяване на изложби и събития.

„ Експонирането на археологическото завещание е значима тематика, тъй като то е част от достоверността на един град. Виждаме, че Пловдив от ден на ден се откроява като център както за правене на бизнес, по този начин и за изкуство и просвета. Затова сме уверени, че всяка компания, избрала да работи тук би трябвало да се ангажира към провокациите на града и да оказва помощ с каквото може за развиването му”, разясниха от Галакси Инвестмънт Груп.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР