Добричкият окръжен съд остави в ареста 36-годишния Илтер Аксанов-Шалтера, който

...
Добричкият окръжен съд остави в ареста 36-годишния Илтер Аксанов-Шалтера, който
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Шалтера, който преби и стреля по шофьор край Добрич

Добричкият областен съд остави в ареста 36-годишния Илтер Аксанов-Шалтера, който стреля с картечен газов револвер на пътя Добрич-Варна по колата на Пламен Михов, а по-късно го преби.
Още по тематиката
Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Инцидентът стана към 11 часа на 21 август, когато след лишаване на преимущество на изхода на Добрич, Шалтера с ръководеното от него " Ауди " стартира да преследва лекия автомобил " Пежо " на добричлията. Аксанов създава изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава лидера й Пламен Михов да спре. Нанася му удар с пестник в лицето. След побоя, Шалтера беше арестуван и упрекнат.

Пред съда Илтер сподели, че е български жител от татарски генезис, само че по-късно отхвърли да приказва повече. Той сподели, че му е неприятно и му бе разрешено да седне на скамейката.

Аксанов, който е престъпно проявен, има приблизително обучение, незает е и разведен. Неговият юрист акцентира, че не може да се каже, че съществува обосновано съмнение, че неговият подзащитен е създател на закононарушението. Освен това не съществувала действителна заплаха Илтер да се укрие или извърши друго закононарушение, защото има непрекъснат адрес, малолетен наследник, за който е полагал грижи, и жена, с която живее на брачен начала.

Защитата изиска наложената му мярка " задържане под стража " от Районния съд да бъде сменена с " домакински арест ".

От държавното обвиняване показаха, че закононарушението, за което се проверява обвиненият, е с висока степен на социална заплаха, действието е осъществено в изпитателния период на друго условно наказание и за обвинения има извънредно неприятни характеристични данни.

Определението на Добричкия областен съд за доказаната мярка " задържане под стража " е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР