Добрич. Зоопаркът в добруджанския град е получил миналата седмица дарение

...
Добрич. Зоопаркът в добруджанския град е получил миналата седмица дарение
Коментари Харесай

Християн Христов, ОП „Център за защита на природата и животните“ - Добрич: Получихме като дарение благородни кошути, елен лопатар и унгарска виторога овца

Добрич. Зоопаркът в добруджанския град е получил предходната седмица подаяние и се радва на нови жители. Това заяви в предаването „ Добрич - Блян вихрен, повлечен над степ ековита... “ на Радио „ Фокус “ Християн Христов, шеф на Общинското дружество „ Център за отбрана на природата и животните “ в Добрич. „ Получихме прелестно подаяние от частен зоопарк. Получаваме три благородни кошути. Те са семейство – майка, сестра на майката и щерка. Животните са привикнали дружно и аз не желаех да ги разделяме. Затова взех решение да ги вземем всички. От там получихме също екземпляри на типа елен лопатар – един мъжки и три женски. Чувстват се към този момент добре, настанени са и огражденията са към този момент готови. Имат потребност от малко отмора, да не са уплашени, само че всичко е урегулирано. От същия донор получаваме представители на типа унгарска виторога овца – три мъжки. Получаваме и екземпляри на мини овца. Те са черни, дребни и красиви овчици и са пет на брой – един мъжки и четири женски. Извън дарението имаме нови типове. От там нататък на разменни начала можем да получим нещо ново “, добави Христов. По думите му карантинният интервал е завършил и новите жители могат да се видят от посетителите.
Зоопаркът към момента е със зимно работно време. В понеделник ЦЗПЖ е затворен за гости. „ Другата добра вест е, че чеда чакат някои животни, като кончетата на Превалски и трите кенгура. От средата на месец ноември кафявите мечки спят зимен сън в бърлога, изкопана от самите тях. Енотите (миещите мечета) са със занимателен метаболизъм и спят и хапват повече ", сподели още Христов. По думите му ЦЗПЖ насочва признателност на всички, които след коледните и новогодишни празници са занесли зелените елхички в зоопарка. „ Дръвчетата (около 50 на брой) са прелестна храна за преживните животни, зайчетата, даже за папагалите от по-едри типове ", добави той.
По думите му тази година предстоят поправки в Центъра със средства, предоставени от швейцарските сътрудници и Община град Добрич. Ще се ремонтират покривът на цялата административна постройка и огромната залата, която ще се употребява за научни семинари и за Зеленото учебно заведение. Записването за него ще стартира при започване на март, като тази година упоритостта е да се включат повече деца заради огромния интерес.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР