Добрич. В работата ни в Работилницата за въображение ние сме

...
Добрич. В работата ни в Работилницата за въображение ние сме
Коментари Харесай

Галина Халачева, Художествена галерия - Добрич: В работата ни в Работилницата за въображение ние сме едни последователи

Добрич. В работата ни в Работилницата за въображение ние сме едни почитатели, тъй като това място за креативна изява на децата е основано преди към 20 години и то е създадени още преди сегашният екип да се причисли. Това съобщи Галина Халачева, художник и организатор „ Образователни стратегии “ в Художествената изложба в Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Галина Халачева, дружно с Милена Алджабари са носители на груповата Годишна премия „ Добрич “ за 2019 година Традиционно Община град Добрич връчва Годишните награди в региона на културата и науката в Деня на националните будители – 1 ноември. Почти 6 години Галина Халачева е живописен началник в това самобитно арт ателие за работа с най-малките.
„ За мен това е една огромна изненада и провокация да схвана какъв брой добре мога да работя с децата. Аз преоткрих себе си с тези занимания. Бях виждала по какъв начин се работи с децата, когато съм посещавала преди този момент галерията. Виждах по какъв начин децата рисуват в залите и останах възхитена, тъй като това е един прелестен метод те да се срещнат с изкуството, с хубостта. Хареса ми, хареса ми, само че не чаках да проработя с дечицата. Бях поканена и по този начин стартира магията “, показа Галина Халачева. Тя добави, че от време на време децата, които посещават Работилницата за въображение, са в действителност многочислени, а с цел да е пълноценна работата с тях, са нужни внимание и отношение. Едно от провокациите е създаването на нови стратегии и занимания, с цел да се предизвика ползата на децата, изключително на тези, които посещават арт ателието целогодишно или няколко по ред години. По думите на експерта процесът на обогатяване е съвместен.
„ Децата дават доста позитивна сила, тъй като те са едни свободни душички, един бял лист, подготвен да бъде нарисуван. Очакват всяка дума и съвет с огромно неспокойствие. Искат да научат повече за света, в Работилницата за въображение – за света на изкуството “, сподели Галина Халачева. Тя признава, че децата я зареждат, тъй като те не знаят за цветове и комбинация, а просто опитват и вършат това, което желаят. При тях има независимост, те не са обременени с университетски знания по цветознание, комбинация и анатомия да вземем за пример. „ Много съм щастлива. Децата ме обогатяват и като човек, и като създател “, показа Галина Халачева.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР