Добрич. В Деня на Добрич председателят на ПП АБВ Румен

...
Добрич. В Деня на Добрич председателят на ПП АБВ Румен
Коментари Харесай

В Деня на Добрич Румен Петков и доц. Георги Кючуков поднесоха венци и цветя на военното гробище

Добрич. В Деня на Добрич ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, регионалният ръководител на партията във Варна доцент Георги Кючуков и други представители на АБВ сервираха венци и цветя в памет на починалите бойци от времето на Първата международна война на военното гробище в Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Военното гробище е основано е през 1916 година, когато се води сражението за Добрич, останало в историята като Добричката епопея. При боевете тогава са починали към 1100 български бойци, по огромната част от които са заровени край Добрич. През целия боен интервал сред 1916-1918 година на територията на гробището, в единични и приятелски гробове, са положени към 3500 воини от 6 национални армии, 10 народности и 6 вероизповедания.
Като празник на Добрич 25 септември се празнува от 1990 година, когато публично бе маркирана 50-годишнината от присъединение на Южна Добруджа към България и с Указ на президента на Република България бе възобновено остарялото име на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР