Добрич. Творчеството на италианския художник Алфонсо Бавузи ще бъде представено

...
Добрич. Творчеството на италианския художник Алфонсо Бавузи ще бъде представено
Коментари Харесай

Добрич: Изложба с творби на художника Алфонсо Бавузи ще бъде открита в Каменна зала в Държавния културен институт „Двореца“

Добрич. Творчеството на италианския художник Алфонсо Бавузи ще бъде показано в Каменна зала на Държавния културен институт - Културен център „ Двореца “ в Балчик. Това заяви Галя Георгиева, уредник интернационалните фестивали, културна активност и специфични събития в Архитектурно-парковия комплекс, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Събитието е част от деянията в Седмицата на италианската просвета в „ Двореца “. Тази година тя има своето трето издание. Изложбата ще бъде публично открита в 18.00 часа.
Алфонсо Бавузи е роден в град Потенца. Учи в Художествената гимназия на Неапол, малко по-късно се реалокира в Художествената гимназия в родния си град, където се дипломира като занаятчия на изкуството със компетентност „ архитектурен и мебелен чертожник “. Като дизайнер на мебели работи в проектански сдружения в градовете Потенца, Рим и Таранто. Представя свои картини в изложбената изложба на село Маратея, взе участие в народен конкурс за графичен дизайн на керамични плочки, разгласен от локална компания, където печели трето място. В интервала 1982 - 1992 година взе участие в разнообразни изложения на картини дружно с други актьори от съдружието „ Приятели на изкуството “ в Потенца. Съдружник е в лаборатория за ситопечат в родния си град. Участва в разнообразни състезания и културни събития в родния си край. Негови произведения са част от персонални сбирки в Италия и чужбина.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР