Добрич. Три контейнера за стари дрехи, обувки, чанти, колани и

...
Добрич. Три контейнера за стари дрехи, обувки, чанти, колани и
Коментари Харесай

Добрич: В града вече са поставени контейнери за стари дрехи и обувки

Добрич. Три контейнера за остарели облекла, обувки, чанти, колани и домакински текстил към този момент са сложени на територията на град Добрич. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Съоръженията са ситуирани на три разнообразни места до контейнерите за боклуци:
- до постройката на Стоматологията;
- на ъгъла на улиците „ Ген Колев “ и „ Стоян Михайловски “, до детска градина №8;
- в жк. „ Добротица “.
Контейнерите са ясно обозначени с надпис „ Дрехи и обувки “. Инструкции за потреблението им дружно с номер за връзка при нужда от спомагателна информация жителите на Добрич могат да открият върху самите контейнери. Препоръчително е облеклата да бъдат изпрани и сложени в торба. Контейнерите са създадени по специфична система, която не разрешава насилственото им отваряне. Подобен жанр системи съществуват в множеството европейски страни от много години.
Поставените в контейнерите дрехи и други текстилни материали, които са годни за повторна приложимост и са минали през стерилизация, се употребяват наново като облекла втора ръка. Част от текстилните материали се употребяват като памучни парцали за разчистване в промишлеността, а друга част от материите – най-вече пуловери и други плетива – се рециклират като вторични прежди, от които се създават нови текстилни произведения.
Инициативата цели да обезпечи на жителите опция да покажат своята екологична отговорност и да се освободят от своите ненужни облекла без риск за околната среда в синхрон с положителните европейски практики.
Повече за тази еко самодейност жителите могат да научат тук
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР