Добрич. Предстои да бъдат предложени изменения в Наредбата за обществения

...
Добрич. Предстои да бъдат предложени изменения в Наредбата за обществения
Коментари Харесай

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Предстои да бъдат предложени изменения в Наредбата за обществения ред във връзка със зачестилите вандалски прояви

Добрич. Предстои да бъдат препоръчани промени в Наредбата за публичния ред на територията на Община град Добрич във връзка със зачестилите вандалски прояви. Това сподели кметът на Добрич Йордан Йорданов, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” . „ Общината остро осъжда вандалските прояви, изключително когато се касае за общинско имущество. Винаги сме се стремили да поправяме и построяваме нови неща. Но няма да скрия и разочарованието от това когато изградим нови обекти, те съвсем мигновено да бъдат по един или различен метод разрушавани. Предприели сме доста ограничения през последната година, в това число и по-тясно съдействие с Дирекция на Министерство на вътрешните работи “, уточни кметът на Добрич.
Предложенията с нови текстове към Наредбата за публичния ред ще бъдат импортирани за разглеждане на декемврийската и януарска сесии на Общинския съвет. Идеята е, когато бъде открит даден извършител, в случай че той е малолетен, да се глобяват неговите родители. По този метод Общината ще съобщи своята безапелационна позиция за нужда от наказване за причинителите на вандалски прояви, което ще се случва редом с водените от органите на реда процесуално-следствени действия. За пълнолетни извършители законът ясно е разписал какво следва като наказване, добави Йордан Йорданов. В множеството случаи се повдига обвиняване от прокуратурата, гледа се дело и при потвърдена виновност на обвинения, той би трябвало да възвърне нанесените материални вреди. По думите на Йорданов деянията на вандализъм са народен проблем, те се следят на всички места в страната и една от аргументите съгласно него е, че обществото ни е недорасло, няма съзнанието да опазва основаното в интерес на самите хора.
Според кмета на Добрич е нужна просветителна работа както в фамилията, по този начин и в учебно заведение, с цел да може подрастващите да бъдат възпитавани в съзнание да се опазва имуществото, частно и обществено, значимо е младежите да схващат значимостта на това, което страна и общини вършат, с цел да се усъвършенства животът у нас. „ Трябва да има изрично декларирана позиция и работа в тази тенденция – вандалските прояви освен да се понижават, само че по всевъзможен метод и предотвратяват “, безапелационен е кметът. Той и неговият екип смятат, че макар повторяемостта на избрани прояви на вандализъм върху едни и същи обекти, в случай че отговорът на Общината е още веднъж всичко да бъде построено и актуализирано, още веднъж и още веднъж, то в последна сметка положителното побеждава, доктрина, която на процедура към този момент е потвърдила своята справедливост.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР