Добрич. Празнични събития ще се проведат в Добрич за Деня

...
Добрич. Празнични събития ще се проведат в Добрич за Деня
Коментари Харесай

Обектите на Регионален исторически музей – Добрич отварят врати за гражданите по повод Европейските дни на наследството

Добрич. Празнични събития ще се проведат в Добрич за Деня на независимостта. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Днес, на 22 и 23 септември от 09.00 часа до 18.00 часа обектите на Регионален исторически музей – Добрич (Археология, Етнографска къща, Дом-паметник „ Йордан Йовков “, Музей в Градски парк „ Св. Георги “) отварят вратите си за жителите и гостите на града. Днес и на 23 септември от 10.00 часа до 17.00 часа Художествена изложба – Добрич също ще бъде с отворени порти. Те са отдадени и на Европейските дни на наследството „ Изкуства и забавление “ – самодейност на Съвета на Европа и Европейската комисия.
Днес децата на Добрич и техните родители ще имат опция да се включат във второто издание на фестивала „ Хлябът, който ни свързва “, проведен от Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Художествена изложба – Добрич. Началото на фестивала е 10.00 часа на пл. „ Свобода “. Предвидени са пробни работилници, където всеки клиент ще чуе описа на аниматорите за ролята и функционалността на хляба, ще следи разнообразни демонстрации и възстановки на ежедневни или празнични ритуали и обреди и ще има опция да взе участие в тях. В същото време на сцената на пл. „ Свобода “ децата от Фолклорен танцов отбор „ Добротица “ и Танцова студия „ Добрич “ при Младежки център – Добрич с гл. худ. началник Александър Александров и пом.-хореограф Юрий Митев и Фолклорен отбор „ Златна Добруджа “ с гл. худ. началник Коста Георгиев ще добавят художествената картина на събитието.
На 22 септември от 10.00 часа до 12.00 часа в Зала УСШ Волейболният клуб „ Добруджа – 07 “ ще направи открита подготовка. Всеки, който пожелае, може да се включи в тренировката и да усети духа на именитите ни момчета.
За най-малките на 22 септември от 11.00 часа в Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “ е предпремиерният театър „ Вълкът и седемте козлета “ на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “. Драматизацията е на Теодора Попова – Лазарова, постановката на Даниела Христова, участниците са Теодора Желева, Росен Радев, Валентин Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР