Добрич. Посетителите на Държавния културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ)

...
Добрич. Посетителите на Държавния културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ)
Коментари Харесай

Добрич: Посетителите на Държавния културен институт „Двореца“ могат да разгледат безплатно холограмния образ на кралица Мария в „Нощта на музеите“

Добрич. Посетителите на Държавния културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ) „ Двореца “ могат да прегледат гратис холограмния облик на кралица Мария в „ Нощта на музеите “. Това заяви Галя Георгиева, уредник интернационалните фестивали, културна активност и специфични събития в Архитектурно-парковия комплекс, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Културният институт се включва за поредна година в европейската самодейност. На 18 май в изложба „ Тихото гнездо “ в 18.00 часа ще бъде открита галерия на графики и рисунки „ Вятър и религия “. Автор на творбите е Виолета Апостолва - Лети. Тя работи в региона на графиката (изящна, приложна) и фотографията. Намира ентусиазъм в най-благодатната за задачата територия – индивида. Виолета твърди, че всяка нова среща ѝ носи чувство за нова планета. За нея вярата „ е предоставяне на твърда убеденост в тези неща, за които се надяваме, убеждения за неща, които не се виждат. “ „ Вярата е закон за избавление от рестриктивните мерки. Вятърът е знак на духовното начало, той е символен облик, който води един разговор, един спор със събитията и с патриархалния ред. Той ще пристигна, ще „ префучи “, ще „ грабне “, ще „ смъкна “, той ще преобърне всичко в нас. Ние в търсене на вярата постоянно сме брулени от вятъра,.....а вярата е подарък....и вятъра... “. Изложбата може да бъде прегледана до 8 юни.
В „ Нощта на музеите “ от 19.00 часа е концертът „ Интерпретации на огромните майстори “ - класическа музика в осъществяване на проф. Георги Спасов и доктор Росица Бояджиева. „ Дворецът “ в Балчик предлага един бутиков концерт, наименуван „ Музикални филиграни& “. Публиката ще чуе дуети от огромните майстори - Моцарт, Щамиц, Кулау, Девиен, Кинцер, Гали. Рядко изпълняваните мостри съчетават красива мелодия, виртуозност и фамилиарност. Те са изключително забавни, тъй като пазят в себе си по този начин нужните ни през днешния ден светлина, деликатност и оптимизъм. Подборът и интерпретацията са на двамата реализатори.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР