Добрич отново е домакин на Дните на руската култура. От

...
Добрич отново е домакин на Дните на руската култура. От
Коментари Харесай

Добрич отново е домакин на Дни на руската култура

Добрич още веднъж е хазаин на Дните на съветската просвета. От през вчерашния ден в Регионална библиотека „ Дора Габе " е подредена галерия с картини на петима известни съветски художници.

Творците бяха посетители и на формалното разкриване на експозицията. Тя включва 30 произведения, като броят им след седмица ще се усили на 70, защото още 40 картини ще дойдат от Варна, където в този момент са част от изложбата в границите на Дни на съветската просвета в морската столица. Посетителите могат да видят мостри на класическата живопис, само че и произведения в по-съвременни стилове.

Снощи на откритата сцена на площад „ Свобода " се състоя и концерт, на който бяха показани съветски танци и песни. В концерта участваха юношески колективи от град Подолск - танцов отбор „ Фантазия " и вокален отбор „ Премиера ". Дни на съветската просвета включва още един концерт на 26 юни, когато на сцената на площад „ Свобода " ще се изявят Фолклорен отбор „ Кириллица " с началник Алина Тихонова и Танцов отбор „ Фантазия " от Москва. В програмата със свои осъществявания ще се включат и певиците на национални съветски песни Лидия Музальова и Светлана Мирошниченко.

Дните на съветската просвета тази година се посвещават на 140-годишнината от Освобождението на България, сподели Андрей Галкин, президент на Сдружението за другарство и съдействие с балканските страни, което е измежду уредниците на културните прояви. Годишнината е знаменателна, еднообразно свята и значима за България и за Русия, изясни той.

Галкин изрази вяра, че самодейностите в границите на Дни на съветската просвета, които се организират в Добрич, както и в градовете Варна, Шумен, Поморие, Каварна, могат да допринесат за възстановяване на икономическите и политическите връзките сред двете страни.

Дни на съветската просвета в Добрич се провеждат от Община Добрич, Сдружение за другарство и съдействие с балканските страни с ръководител Андрей Галкин и Международната социална организация „ Изкуство без граници " с ръководител Людмила Козлова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР