Добрич остава извън интереса на социологическите агенции и това е

...
Добрич остава извън интереса на социологическите агенции и това е
Коментари Харесай

Двама фаворити в Добрич - досегашният кмет и Йорданка Костадинова

Добрич остава отвън интереса на социологическите организации и това е повода да няма изясненост за това по какъв начин ще гласоподават хората в добруджанския град. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 362
Умората от двата мандата на Йордан Йорданов се усеща в недоволството на хората, които споделят, че ръководството на града е кампанийно, администрацията не се оправя с ежедневните си отговорности и се засилва единствено в годините на избори, с цел да даде мотив за масирана рекламна акция. Въпреки това, в залаганията на известна организация за залози, претендентът за трети следващ мандат е преди всичко с коефициент от 1.33.

Но това не значи, че изборите в града са предрешени.

Желанието за смяна е видно от обстоятелството, че единствено на два пункта след него, с коефициент от 3.50, се подрежда претендентът на коалиция Политическа партия - Демократична България Йорданка Костадинова. Според залозите двамата изрично отиват на балотаж, което ще сътвори конспирация за това дали ГЕРБ ще поддържат досегашния регионален шеф на област Добрич в желанието й да стане новия кмет на града, тъй като техният претендент изостава доста в конкуренцията.

Костадинова е изненада за мнозина на тези избори. С прямотата си и ясната визия за това по какъв начин да се решат проблемите на града тя явно съумява да изпревари останалите си съперници, които изостават съществено обратно в класацията за желания на хората, с коефициенти сред 15 и 53. Йорданка Костадинова съумява да обедини  поддръжката към себе си у хората, които желаят действителна опция на досегашното статукво в локалния парламент. Тя се явява единствената опция за хората, които желаят в града да има нов кмет.

Анализатори на акцията в регионалния град означават, че единственият мотив, който съперниците й употребяват против нея, обстоятелството, че е родена във Варна и живее там със брачна половинка и трите си деца, в действителност се трансформира в главен мотив за възходящата поддръжка за нея, тъй като хората виждат опция да се излезе от омагьосания кръг на фамилни и бизнес ползи, с които се свързва досегашното ръководство на града. Доказателство за това хората показват в свършеното от нея за Добрич в късия интервал, в който тя беше регионален шеф, и сериозната поддръжка за публичната й активност в поддръжка на фондация „ Искам бебе “ и персоналната й идея " За повече родени деца в България “.

Големият въпрос е каква ще бъде изборната интензивност в Добрич, който през последните 10 години е изгубил над 18 000 от поданици. На първи тур на локалните избори през 2019 година в града гласоподаваха 31 275 души или 39.32% от имащите право на глас. По-висока изборна интензивност може доста да промени резултатите и това кой от двамата любимци ще бъде преди всичко в конкуренцията, а  съгласно експерти, ще минимизира и въздействието на купения избор, за какъвто има подозрения у доста от жителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР