Добрич. Основен ремонт е направен на читалищата в селата Черна

...
Добрич. Основен ремонт е направен на читалищата в селата Черна
Коментари Харесай

Основен ремонт е направен на читалищата в селата Черна и Ловчанци в област Добрич

Добрич. Основен ремонт е изработен на читалищата в селата Черна и Ловчанци в област Добрич. Това заяви Галина Митева, координатор на план „ Хършова - Добричка, дружно по красивия път на устойчивото развиване посредством трансгранична просвета “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . На конференция бяха оповестени междинни резултати от действия, ориентирани към стимулиране развиването на туризма и запазване на културното завещание.

В залите на читалищата е заменено подовото покритие, сложени са нови столове, залите са климатизирани, оборудвани са с озвучителна и осветителна техника. В читалището на с. Черна има нови театрални и прозоречни пердета с дистанционно управление. Закупени са компютри и офис-оборудване. И двете читалища разполагат с мултимедиен прожектор и екран. Всичко това обезпечава опция в залите на читалищата да се организират събития, които изцяло дават отговор на актуалните механически условия.

Галина Миткова заяви, че следва закупуването на две мобилни подиуми, предопределени за събития навън. Ще бъдат подготвени 20 екскурзоводи, по 10 от всяка страна сътрудник по плана. Те ще оферират на туристите и гостите на пограничния район Добричка-Хършова нови обекти по направления, създадени по този план. Това ще обезпечи опция двете добруджански общини да влязат в туристическата карта на трансграничния район, популяризирайки неговото историческо и културно завещание.

Разработена е Обща тактика за културен туризъм в пограничния район Добрич-Констанца. Напред във времето ще бъдат разпространявани четири нови туристически маршрута, които ще насърчат културния продан сред общините.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР