Добрич. Организират фотоконкурс под наслов Православието в Добруджа“, предаде кореспондентът

...
Добрич. Организират фотоконкурс под наслов Православието в Добруджа“, предаде кореспондентът
Коментари Харесай

Организират национален фотоконкурс под наслов „Православието в Добруджа“

Добрич. Организират фотоконкурс под наслов „ Православието в Добруджа “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Инициатори на състезанието са уеб сайтът за изкуство, просвета и православие „ Подиум “ и порталът „ Православието - Добрич “. Конкурсът е народен и се провежда за първи път. Фотоконкурсът „ Православието в Добруджа “ има за цел да показа разнообразието и хубостта на православието в цяла Добруджа, както и да усили познанието за православието като цяло, животът и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на българската православна черква в добруджанския край. Желаещите могат да вземат участие със фотоси, които отразяват православния живот в Добруджа, в категориите: Архитектура, Пейзаж, Портрет и Репортаж. Конкурсът стартира на 5.10.2021 година и приключва на 8.12.2021 година

Участието е гратис и без възрастови ограничавания. Участниците могат да показват най-много 5 фотоси. Необходимата информация за фотосите е: име на създателя, пощенски адрес, електронен адрес, заглавие на фотография (с изложение, в случай че е необходимо). В състезанието се позволяват единствено авторски фотографии. Снимките би трябвало да бъдат изпратени във формат jpeg, png. Качеството и размерът на фотографията би трябвало да бъде не по-малко от 2000 пиксела. Снимките се изпращат на имейл адрес: [email protected]. Участникът би трябвало да държи и удостоверява, че има всички права върху представената(ите) снимка(и). С въвеждането на участниците в състезанието се дава на уредниците („ Подиум “ и „ Православието - Добрич “) правото да разгласяват фотоси в изявления на уредниците, свързани с състезанието, като албуми, календари, изложения. След привършване на състезанието жури ще дефинира и разгласи спечелилите, а връчването на премиите ще се състои в навечерието на Рождество Христово. Предвидени са три парични награди от по 100, 50 и 20 лв. за първите най-хубави фотоси. Предвидена е и една предметна премия за млад създател, отразил вярата на свои съидейници. По електронната си поща всички участници ще получат грамота за присъединяване. Наградените фотоси ще бъдат оповестени както в уеб страницата „ Подиум “ и „ Православиетно - Добрич “, по този начин и в множеството медии от района отразяващи православният живот в Добруджа.След приемане на фотосите, на всеки участник ще бъде изпратено удостоверение по имейл.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР