Добрич. Началото на 2018 година е уникално време за България.

...
Добрич. Началото на 2018 година е уникално време за България.
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Европейското председателство открива изключителен шанс за България

Добрич. Началото на 2018 година е неповторимо време за България. Десет години след приемането ни в Европейския съюз България за пръв път ръководи Европейския съвет. Това е времето, когато 500 милиона европейски жители са съсредоточени към България. Много хора в този момент за пръв път опознават нашата страна и това е неповторим късмет за нас в цяла Европа да схванат за нашия обичай, просвета, за богатата ни история и, несъмнено, да схванат малко повече за политиките, които води България, за целите. Това съобщи в Добрич Емил Радев – член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Добрич .
Той бе посетител на полемика на тематика „ Българското европредседателство “, проведена от Жени ГЕРБ-Добрич. В нея се включиха към 100 дами от регионалните Добрич и Варна. „ Настоящата година е извънредно значима за България и българското държавно управление, защото за първи път страната ни е ръководител на Съвета на Европейския съюз. Десет години след присъединението към Европейския съюз болшинството от българите поддържат Евросъюза и България е уверена в европейския път “, акцентира националният представител и регионален началник на Жени ГЕРБ – Добрич Даниела Димитрова, която откри форума.
„ Организацията на Жени ГЕРБ, ръководена от Ирена Соколова, е потвърдила, че работи доста съществено, подкрепяйки целите на ГЕРБ и на страната ни ”, уточни Даниела Димова, която е член на НИС на Жени ГЕРБ. В полемиката участваха още националният представител от Варна Емилия Милкова и Йорданка Проданова – регионален началник на Жени ГЕРБ – Варна.
„ Европейското председателство открива извънреден късмет през идващите шест месеца България да изиграе основна роля за постигането на прогрес по значими за Европейски Съюз тематики като миграцията, сигурността, европейската интеграция на Западните Балкани ”, акцентира Емил Радев. По думите му европредседателството не е фанфари и блестящи церемонии, а е обвързвано с значими решения, за които се изисква постигането на взаимни отстъпки сред страните в Европейски Съюз. Със своите контакти в района и с сполучливата външна политика на държавното управление ни, в лицето на премиера Борисов, България може да бъде извънредно потребна. Убеден съм, че и положителните дипломатически връзки с Турция, които поддържа страната ни, са значими за развиването на разговора сред Анкара и Европейски Съюз, за партньорството в битката с тероризма и преодоляването миграционната вълна ”, увери евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП. Той дефинира като израз на огромна поддръжка за страната ни и визитата на Ангела Меркел у нас във значим миг за съставянето на немското държавно управление.
Емил Радев бе безапелационен, че клишето, че България е най-корумпираната страна в Европейския съюз е безусловно погрешно. Според статистиката, ние сме на 12-о място в Европейския съюз със 74% чувство за корупция измежду жителите, до момента в който Гърция е преди всичко с 99 %. „ Проблемът корупция не е проблем на България, не е проблем на Румъния, а на цяла Европа “, уточни Емил Радев. Той бе безапелационен, че битката с корупцията не е битка единствено на една или две страни, а би трябвало да се вземат общоевропейски ограничения.
Акцент в полемиката на Жени ГЕРБ бе и ратификацията на Истанбулската спогодба. „ Странно е, че партията на социалистите и демократите в Екологичен потенциал бе измежду нейните мотори, а Българска социалистическа партия се опълчва, с което на процедура се афишира срещу битката с дискриминирането и насилието над дамите ”, акцентира Радев. Той цитира данни от изследване в Европа, съгласно които всяка трета жена е подложена на някаква форма на принуждение, а една от 20 дами е била изнасилена. „ Конвенцията се основава на демократичните и християнските полезности, тъй като посредством нея ясно се разгласяваме против убийствата на достойнството, половото осакатяване на дами, трафика на хора. За документа се изговориха ужасно доста неистини по отношение на въвеждане на трети пол, еднополови бракове и други Такива текстове няма в конвенцията, която е подписана от 44 страни, акцентира Радев. Според него, с цел да има успокоение в обществото, по образеца на Полша, българският парламент може да одобри декларация към решението за одобрение на конвенцията, с която да разгласи, че няма да вкарва еднополовите бракове. От нас зависи какво ще променим във вътрешното си законодателство, уточни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.
„ България е измежду отличниците в Европейски Съюз по съблюдаване на финансовата дисциплинираност и по асимилиране на еврофондовете. Нямаме бюджетен недостиг, а битката с контрабандата дава отражение на събираемостта в държавния бюджет. Поддържаме доста положителни макроикономически индикатори и на процедура покриваме условията за участие в Еврозоната. В изискванията на валутен ръб приемането на еврото няма по какъв начин да докара до дестабилизация “, съобщи в отговор на въпрос от залата Емил Радев. Той отхвърли спекулациите, че приемането на еврото ще провокира разтърсвания в стопанската система ни.
След полемиката дамите, измежду които имаше и представители на локалната и държавната власт, приветстваха възстановка на ритуали във връзка Бабинден, проведена от пенсионерския клуб и читалището в кв. „ Рилци ” в Добрич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР