Добрич. Монумент на Светите братя Кирил и Методий ще бъде

...
Добрич. Монумент на Светите братя Кирил и Методий ще бъде
Коментари Харесай

Монумент на Светите братя Кирил и Методий ще бъде открит в добруджанското село Ведрина

Добрич. Монумент на Светите братя Кирил и Методий ще бъде открит в село Ведрина на 1 юни. Това заяви Красимира Николова, основен специалист „ Връзки с обществеността “ в Община Добричка, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Монументът е построен от дърво и камък, изобразява основателите на българската писменост – братята Кирил и Методий. Паметният знак е в непосредствена непосредственост до читалището, което през тази година празнува 80-годишен празник и носи името на Светите братя.

Дървената пластика е дело на създателя Георги Капралов, който е роден и живее в село Ведрина. Той осъществя концепцията си да даде още веднъж живот на дърво - явен, засадено от възпитаници в центъра на селото преди 70 години – през 1950 година, което е прекършено. Инициативата на Капралов е подкрепена от Кольо Драгиев, ръководител на Земеделска кооперация „ Ведрина “, Николай Станчев, Мариян Димитров и Миглена Петрова, които вземат участие с финансови средства и труд за построяването на постамента.

Дърворезбата на Георги Капралов е подаяние за село Ведрина и жителите му. Впечатляващият с изяществото си паметник ще бъде открит публично от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. Началният час на тържественото събитие на 1 юни, на което ще участват създателят на монумента Георги Капралов, поданици на Ведрина и посетители, е 13.00 часа.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР