Добрич. Момчил Неков проведе среща с кметове, представители на местната

...
Добрич. Момчил Неков проведе среща с кметове, представители на местната
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Момчил Неков в Добрич: МЗХГ носи отговорност за проблемите в сектор „Плодове и зеленчуци“, а не ЕС

Добрич. Момчил Неков организира среща с кметове, представители на локалната власт и младежи от област Добрич, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . На среща с публицисти Неков разяснява директните заплащания в идната ОСП и несправедливото разпределение на дотацията поради болшинството дясно-центристки гласове в Комисията по земеделие на Екологичен потенциал, към които се числят и тези на ГЕРБ. „ На обединен пазар, идентична конкуренция, само че друго финансиране - това е неправда “, сподели той.
Кандидатът за евродепутат обърна внимание и на специфичната мярка за напояване, включена в програмата, която би могла да подкрепи производството на повече български плодове и зеленчуци. Той изрази вяра, че това ще се случи, само че ролята на Министерството на земеделието в този момент е основна и използването зависи от него.
Неков, който беше докладчик по тематиката за пчелите в Екологичен потенциал, разяснява и ролята на опрашителите в земеделието по този начин: „ За първи път в ОСП се приказва за опрашителите и тяхната роля в земеделието. Трябва да има и повече развойна активност за препарати за растителна отбрана, които са щадящи за пчелите. Много хора разчитат на дребното спомагателните доходи от пчеларство, с цел да поддържат така и така минималните им приходи. Последните седмици обаче видяхме какъв е резултатът от безсистемно напръскване. Това би трябвало да спре. “
На срещите с кметове и младежи от региона той сложи акцент върху тематиките, по които е работил в областта на земеделието. Част от тях са въвеждането на термина „ планински артикул “, географските означения, биопроизводство, зеленчукопроизводство. Той обърна внимание на тематиката за кооперирането в земеделието, както и ролята на Европейски Съюз при търсенето на пазари. Неков също по този начин разяснява и разразилия се скандал с къщите за посетители, направени с евросредства и със страдание означи, че поради такива действия и злоупотреби с власт, Европа губи доверието си в нас, а най-вероятно ще се наложи да се връщат и дотации.
Срещата мина при изключително огромен интерес, като към Неков бяха сложени въпроси и тематики, свързани с поминъка в Добруджа, приходите в района, неналичието на работна ръка в овощарския бранш, монополистите в региона, както и злоупотребите със дотации и разпределение на земя.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР