Добрич. Много от обектите на Регионален исторически музей - Добрич

...
Добрич. Много от обектите на Регионален исторически музей - Добрич
Коментари Харесай

Много от обектите на Регионален исторически музей - Добрич ще работят в дните от 4 до 6 май

Добрич. Много от обектите на Регионален исторически музей - Добрич ще работят в дните от 4 до 6 май, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . На четвърти и пети май от 09.00 до 17.30 часа жители и посетители на Добрич имат опция да посетят Музея за нова и най-нова история в Градския парк „ Свети Георги “.

Поради нарасналият интерес към краткотрайната галерия на РИМ – Добрич „ Граници и ориси. Добруджа 1940 година “ жителите и гостите на Добрич ще имат опция да я посетят за последно на 4, 5 и 6 май. Изложбата беше открита през септември 2020 година и е отдадена на 80-а годишнина от подписването на Крайовския контракт и възвръщането на Южна Добруджа към рамките на България. Тя е посетена досега от над 5000 души.

Голяма част от посетителите са възпитаници от класовете 5-12, които с голям интерес се срещнаха с тази позабравена част от родната история. Изложбата провокира интерес и измежду по-възрастните гости. Не липсваха и посетители от други страни: Русия, Украйна, Турция, Германия, Полша, Румъния, Виетнам и други На шести май - Гергьовден, Ден на отворените порти е разгласен от 09.00 до 17.30 часа в Музея в Градския парк. Това е последна опция да бъде прегледана експозицията „ Граници и ориси. Добруджа 1904 година “

В Етнографската къща е показана експозицията „ Домът на добруджанецът на границата на две столетия “. Поради условията за съблюдаване на противоепидемични ограничения в обекта няма да има възстановка на обичайни гергьовденски ритуали. В Литературния музей „ Йордан Йовков “ може да бъдат прегледани две от непрекъснатите експозиции - „ Дора Габе - дъщерята на равнината “ и „ Йордан Йовков - мъдрият мълчаливец на българската литература “. От пети май до края на септември музеят ще работи без почивен ден.

В зала „ Възраждане “ в Художествената изложба е подредена експозицията „ Пред олтара на Свободата. Априлското въстание на север от Балкана ”.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР