Добрич. Изложба – живопис и рисунка, на Галина Халачева ще

...
Добрич. Изложба – живопис и рисунка, на Галина Халачева ще
Коментари Харесай

Изложба на Галина Халачева ще бъде открита в Художествената галерия в Добрич

Добрич. Изложба – живопис и рисунка, на Галина Халачева ще бъде открита в Художествената изложба в 17.30 часа, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Художничката се показва с картини, работени в класическата изразност, само че с избрана концепция, с нереални картини и апаратура. Галина Халачева взе участие в общи изложения, измежду които „ Ателие 13 “, „ Дружеството на добричките художници - педагози “, изложба-инсталация с Наско Димитров и други Изложбата художничката назовава „ чоп от лотарията “.
„ На коледното тържество с сътрудниците преди две години ми се падна шанса „ изложения “. Реших, че концепцията по никакъв начин не е неприятна и тя ще ме предизвика да хвърля повече старания в рисуването, което бях позагърбила. За мен представянето пред аудитория в никакъв случай не е било самоцел и е едно прекрачване на непозната граница. Смятам, че доста по-забавни и забавни са пътят и методът на основаването на едно произведение, както и възникването на концепцията за него. Дълго се лутах в търсене на тематиката и концепцията на изложбата. Минах през няколко, които поредно отпадаха. В последна сметка се получи нещо напълно друго “, спосочва Галина Халачева.
Тя е родена през 1978 година в Добрич. Завършва СОУ „ Дора Габе “ през 1997 година в паралелка по изобразително изкуство. Продължава образованието си в Частна академия за изобразително изкуство „ Жул Паскин “ в София при проф. Васил Вълев и гл. помощник Славка Бахчеванова. През 2007 година завърша Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ със компетентност педагогика на изобразителното изкуство и живопис при проф. Николай Иванов.
Жулиета НИКОЛОВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР