Добрич и Шумен са заплашени да останат без вода заради

...
Добрич и Шумен са заплашени да останат без вода заради
Коментари Харесай

Добрич и Шумен пак заплашени от безводие заради дългове на ВиК за ток

Добрич и Шумен са застрашени да останат без вода поради задължения на двете ВиК сдружения за ток към " Енерго-Про ", надхвърлящи 10.5 млн. лева

Електроснабдителното сдружения разгласи в четвъртък, че от 29 септември – идния вторник, ще стартира поетапно изключване на зареждането на обекти на водните оператори. Графикът за прекъсване на тока може да бъде преразгледан единствено при цялостно погасяване на отговорностите,

От " Енерго-Про " показват, че са принудени да подхващат тази последна мярка, тъй като дълт в подобен размер заплашва оперативната му работа, ощетява останалите клиенти, а и проблемите с двете сдружения са от години и освен не се вземат решение, само че и борчовете им нарастват с годините. А и водните оператори не съблюдават споразуменията си за разсрочено заплащане на отговорностите, които от време на време са сключвани.

Проблемът с ВиК Добрич да вземем за пример датира от 2007 година, осведомят от електроснадбителното сдружение. То се оплака още, че " виновните институции не оказват нужното подпомагане за решение на казуса в неговата целокупност ".

Двата водни оператора са били поели ангажимент да издължа всички просрочени и сегашни отговорности към доставчика си на ток до 15 август 2020 година, само че това освен не се е случило, само че задълженията не престават да се усилват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР