Добрич. Фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на

...
Добрич. Фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на
Коментари Харесай

Фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец” ще бъде представена в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Добрич. Фотоизложба “Светите Места на антична Индия през погледа на един приключенец ” ще бъде показана в Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич. Това заяви Галя Маринова, гл. библиотекар в направление „ Библиотечно-библиографско и осведомително обслужване “ и специалист „ Връзки с обществеността “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Официалното разкриване е на 26 май - четвъртък, от 17,30 часа. Експозицията е с благотворителен темперамент. Ще бъде показана от нейния създател - проектант Веселин Веселинов, от години учещ културния и нравствен живот на Индия. Веселин Веселинов се занимава с природосъобразна архитектура, участник и основател е на голям брой планове и състезания с екологична, обществена и просветителна устременост, в това число и съорганизатор на интерактивна доброволческа задача за извънкласно информиране на деца в областта на екологична архитектура и стабилно развиване. Събитието включва и презентация, с която създателят ще предложи на публиката необятна палитра от тематики - за Йога на Любовта; Киртан: трансценденталният звук; Чайтаня: “златният Аватар ”; Майапур: дом на огромния Ведически планетариум; Традиционно духовно учебно заведение, посвещаващо в добродетели; Ведически следи в корените на обичайна българска култура; Киртан: част от нематериалното международно културно завещание на ЮНЕСКО; Джаганнатха Пури: най-голямата кухня в света и божествената вегетарианска храна; Усмивката на Абсолюта: “Ратха Ятра ”: най-посещаваният фестивал в света; Вриндавана: свещеното селце с 5000 храма; По стъпките на Лотосовите Нозе: Варшана и хълмът Говардхана; “Розовият ” Джайпур: град на успеха, храмовете и дворците; Хармонизиране на пространството съгласно античното писание: “Васту Шастра ”; Ришикеш: заслон за мъдреци и мистици по поречието на свещената река Ганг; Пътуване в полите на величествените Хималаи; Ведическата духовна система: отречение в монашество и нравствен фамилен живот; Вечната, всезнаеща и блажена природа на душата и Всевишния.
Вкусване на обичайни сладкиши и музикален съпровод чакат гостите на проявата, а входът е свободен. Всеки, който желае да закупи фотография и да направи подаяние за идея, обвързвана с децата от светите места, може да го направи по време на представянето и закриването или да написа непосредствено в събитието https://www.facebook.com/events/823714162351474.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР