Добрич. Близо 50 индийски студенти, избрали за летен университет Добрич,

...
Добрич. Близо 50 индийски студенти, избрали за летен университет Добрич,
Коментари Харесай

Добрич: Индийски студенти, избрали за летен университет Добрич, за първи път са се докоснали до част от българската култура и история

Добрич. Близо 50 индийски студенти, избрали за летен университет Добрич, за първи път са се докоснали до част от българската просвета и история. Това заяви за Радио „ Фокус ” Зорница Рашева, която е влезнала в ролята на гид от името на домакините в града. „ Тяхното посещаване беше извънредно забавно, тъй като с изключение на екскурзии, визити, които да покажат хубостите на България, имаха и много забавни индустриални визити, което е едно доста хубаво комбиниране на потребно и прелестно. По отношение на тяхното свободно време беше доста забавно. Останаха извънредно очаровани от природата на България. Първата екскурзия, която им предложихме, беше посещаване на Балчик и нос Калиакра. Те са влюбени в нашето море. Изключително доста ги впечатлиха бистрата морска вода и природата в близост. Трябва да прибавя, че на една екскурзия всеки прави по най-малко 200-300 фотоси, с цел да запазят загатна от красивите места, на които сме ги завели. Имахме една еднодневна екскурзия също по този начин до Несебър. Задължително трябваше да ги заведен до Варна и Аладжа манастир. Останаха доста впечатлени. Те апропо са извънредно необятно скроени, тъй като въпреки всичко Индия е втората по население страна в целия свят. Имат над 600 култури, да не споделям какъв брой религии. Затова са и доста толерантни “, уточни Зорнца Рашева.
Тя съобщи също, че младежите независимо са посетили и Албена, а нейната зеленина ги е завладяла. Участвали си в къси екскурзии до прилежаща Румъния, с визити на Букурещ, Констанца и Мамая, само че не са скрили, че България ги е запленила, тъй като има всичко – планина, море, просвета и история. Зорница Рашева добави, че може би единственото, което не им е допаднало толкоз доста, е българската кухня, макар че тя се слави по света. Причината е, че индийците имат в своята страна много пикантна кухня, в която се употребява необятен набор от подправки и поради това нашенските ястия им са се с сторили леко безвкусни. За времето на престой от месец в Добрич младежите са съумели да научат и малко български език – съществени поздрави и благопожелания от всекидневието, сподели Зорница Рашева. Индийските студенти са показали интерес и към българските национални хора, само че това, което ги отличава по думите й, е че доста почитат своята просвета и държат да я показват на всички места по света. За тях е било любопитно всичко ново и друго тук в България, само че при идването си са признали, че знаят доста малко за нашата страна. За индийците топ дестинациите в Европа са Швейцария и Гърция, това студентите са споделили по време на своето посещаване в Добрич, сподели Зорница Рашева. Досега младежите са взели участие в летни университети единствено в Германия. Това е първото им такова посещаване у нас, само че решително са декларирали, че още веднъж ще се върнат в нашата страна, поради красивата природа, хубавото време и гостоприемството на българите.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР