Добрич. Балет Арабеск“ ще представи една завладяваща програма, специално подбрана

...
Добрич. Балет Арабеск“ ще представи една завладяваща програма, специално подбрана
Коментари Харесай

Добрич: Балет „Арабеск“ ще представи избрани пиеси в Драматичен театър „Йордан Йовков“ на празника на Добрич

Добрич. Балет „ Арабеск “ ще показа една завладяваща стратегия, особено подбрана за празника на град Добрич - 25 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . Спектакълът ще се състои от 19.30 часа на сцената на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “. Трупата ще показа пиеси, отдадени на любовта и пристрастеността, изпълнени с хубост, комизъм и малко горест. В програмата са включени едни от най-ярките нейни постановки. „ Нестинарка “ на огромната Маргарита Арнаудова разкрива мистерията на българската психика, закодирана в нашия фолклор. Култовата творба на Марин Големинов е основана през 1940 година От премиерата си през 1978 година „ Нестинарка “ шества по българските и международни подиуми като емблема на Балет „ Арабеск “. Сюжетът на спектакъла е построен върху основата на остарял национален бит - игра върху огън в деня на празника св. Константин и Елена. На фона на този бит се развива персоналната драма на основната героиня. Изтерзана от хорските злословия, неразбрана от обичания човек, обезверена от самотата си, тя счита, че повода за нейното злощастие е отричането ѝ от св. Константин. Обезумяла от тъга, тя танцува в огъня и изгаря в него. За огромния триумф на този театър освен на българските подиуми, само че и зад граница, способстват изключителните изпълнителски качества и характерност на танцьорите от трупата.
„ Двойственост “ на британската хореографка Лиз Лий е обичано заглавие в репертоара на трупата. Танцьорите на Балет „ Арабеск ” основават един впечатляващ театър, въодушевен от огнената музика на тангата на Астор Пиацола и стиховете на Пабло Неруда.
„ БЛА,БЛА… “ показва виртуозния танц на американския хореограф Морис Кози. Динамичен театър разкриващ занимателни характери, сложени в неуместни обстановки на ръба на трагичното и комичното. Спектакълът е пресен и зареждащ с помощта на осъществяването на блестящите млади звезди на Балет „ Арабеск “ - Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Стефан Вучов,Филип Миланов и експресивната и постоянно изненадваща Ангелина Гаврилова.
Спектакълът с вдъхновяващите осъществявания на Балет „ Арабеск “ е подарък на Община Добрич за жителите и гостите на града за Празника и е с вход свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР