Добрич. Аз винаги казвам, когато идва един нов спектакъл, той

...
Добрич. Аз винаги казвам, когато идва един нов спектакъл, той
Коментари Харесай

Лана Анзаридзе, Детски музикален театър „Дея“: Аз винаги казвам, когато идва един нов спектакъл, той е един от най-големите, защото нивото на нашите спектакли се повишава

Добрич. „ Аз постоянно споделям, когато идва един нов театър, той е един от най-големите, тъй като равнището на нашите спектакли се покачва “. Това сподели в предаването „ Добрич - Блян вихрен, повлечен над степ ековита... “ на Радио „ Фокус “ Лана Анзаридзе, живописен началник на Детски музикален спектакъл „ Дея “ и режисьор на мюзикъла „ Чарли и шоколадовата фабрика “. Новата режисура е пети театър за музикалния детски спектакъл. Лана Анзаридзе показа, че при избора си на сюжети и тематики за спектаклите няма провокация. „ Това е въпрос на усет. Аз одобрявам тези приказки, като „ Алиса в страната на чудесата “, „ Хотел Трансилвания “ и други. Неведнъж съм говорила за Тим Бъртън. Това е един режисьор, който доста ми е непосредствен. Имам доста хрумвания, свързани с този режисьор и бленувам да ги осъществявам. Смятам, че той прави доста забавни неща, през приказката демонстрира действителността на живота. Интересно е съгласно мен “, показа създателят.
Лана Анзаридзе добави, че чисто театрално този режисьор и неговите произведения оферират доста забавни персонажи, грим, костюми и така нататък, а въпреки това - човешка и философска, през призмата на разказаната история, в баснословен вид показва истини за живота и хората и в тях са вплетени разнообразни поучения. Именно приказката показва истината за нещата и това се приема доста добре от децата, добави режисьорът. С всеки нов театър се усилва броят на децата, които вземат участие. Увеличава се и размерът на декорите, които са част от постановката. „ Чарли и шоколадовата фабрика “ за момента е един от най световните спектакли, които вършим в „ Дея “. В него вземат участие 66 деца. Декорът също е доста сериозен, не както преди от стиропор. Той е същински както е в спектаклите на професионалните театри “, сподели Лана Анзаридзе. Декорът е дело на самите деца. Помагат им и някои от родителите. „ Децата оказват помощ за всичко – сценография, костюми, грим. Както постоянно ние вършим американски песни с български текст. Техен създател е едно момче, основен воин в спектакъла. Лана Анзаридзе през цялото време на креативната си кариера като режисьор и живописен началник на музикален детски спектакъл работи единствено и само с деца. По думите й те са най-хубавият материал, с който един създател може да работи.
„ Фактът, че те не са експерти, в това и работата с тях има наслаждение, тъй като можеш от тях да правиш каквото поискаш. Докато при професионалните артисти, те към този момент имат в собствен вътрешен проект и от време на време с тях се работи малко мъчно “, показа Лана Анзаридзе. Мюзикълът „ Чарли и шоколадовата фабрика ” е приспособен по книгата на Роалд Дал и кино лентата от 2005 година на Тим Бъртън. Зрителите ще се насладят на песни с български авторски текст, сюжет и хореография, ефектни костюми и фон и чудати облици. Тази седмица Детският музикален спектакъл „ Дея “ показва новия си мюзикъл „ Чарли и шоколадовата фабрика “. Музикалният детски спектакъл е неповторим за Добрич. Той съществува от няколко години и събира от ден на ден фенове както измежду публиката, по този начин и измежду децата с гений. Това е една опция за подрастващите да развиват своите способности - да пеят, да танцуват, да творят. Всяко негово показване на фестивали носи влиятелни награди, а последната режисура е една вълнуваща покана за прекарване, наситено с музика, танци и поучения. Тези, които са пропуснали вчерашния премиерен театър, могат да гледат мюзикъла „ Чарли и шоколадовата фабрика “ довечера от 19.00 часа на съществена сцена на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ в Добрич.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР