Добрич. 105 години от Добричката епопея ще бъдат отбелязани с

...
Добрич. 105 години от Добричката епопея ще бъдат отбелязани с
Коментари Харесай

Община град Добрич ще отбележи тържествено 105 години от Добричката епопея

Добрич. 105 години от Добричката епопея ще бъдат маркирани с тържествена стратегия в Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето за въвеждане на нови противоепидемични ограничения на територията на България Община град Добрич предлага нова стратегия за тържественото честване.

Ден на отворените порти е разгласен през днешния ден от 10.00 до 17.00 часа на Военно гробище музей. Поднасяне на цветя ще има през целия празничен ден на паметника на ген. Иван Колев и починалите за освобождението на Добруджа през 1916 година, кръст-паметника на починалите в Добричката епопея, паметния знак на починалите от 53-ти пехотен полк, част от 7-ма Рилска дивизия, през Добричката епопея 1916 година, на паметните плочи на ген. Тодор Кантарджиев и полк. Борис Дрангов.

От 18.00 часа в огромната зала на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ ще се състои премиера на петия филм „ Епопеята при Добрич “ от документалната поредност „ Помни войната 1915-1918 “. Режисьор е Мария Цветкова, сценарист и съветник - историкът Радослав Симеонов.

В 19.30 часа в Летния спектакъл е началото на празничния концерт на Гвардейския духов оркестър. Диригент е подполковник Ради Радев, основен диригент на Българската войска и шеф на Гвардейския духов оркестър. Празничният ден ще приключи със светлинно шоу с дронове.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР