Добри резултати бяха отчетени от въвеждането на четиридневна работна седмица

...
Добри резултати бяха отчетени от въвеждането на четиридневна работна седмица
Коментари Харесай

Продуктивността расте при четиридневна работна седмица

Добри резултати бяха регистрирани от въвеждането на четиридневна работна седмица за работещите в компания в Сърбия в границите на пилотен план, сподели генералният шеф на Менпауъргруп (ManpowerGroup) за Югоизточна Европа Александър Хангимана, представен от уеб страницата на телевизия N1.

Отчетена е по-висока работливост на работещите, по-добър баланс сред персоналния и професионалния живот, а също по този начин се отвори вратата към това практиката на по-малкото работни дни да се одобри и в други компании, сподели  Александър Хангимана.

По време на пилотния план е направено изследване, което е дало опция въз основа на данни, които могат да се измерят, да се вземе решение за дълготрайно въвеждане на четиридневна работна седмица в компанията. 

По думите на Хангимана от октомври, откогато е почнал този метод на работа в компанията, се регистрира по-голяма мотивация на работещите, по-голяма еластичност, само че и повишаване на отговорността и качеството на услугата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР