Добри новини за любителите на шоколада… Така де, за всички

...
Добри новини за любителите на шоколада… Така де, за всички
Коментари Харесай

Черният шоколад третира кашлицата

Добри вести за феновете на шоколада… Така де, за всички – сладкото прелъщение може да ни помогне в сезона на грипа.

Макар и да не е най-хубавият вид за дълготрайно лекуване, редица изследвания потвърждават, че черният шоколад успокоява кашлицата и усъвършенства съня по време на боледуване.

Това се дължи на високото му наличие на какаова маса, което съгласно изследванията е скъп асистент за хората, измъчвани от продължителна кашлица.

 Черният шоколад третира кашлицата

Най-скорошното изследване по тематиката е извършено от институцията “International Society “ и изследва въздействието на какаото върху над 100 души, страдащи от болест, обвързвана с упорита кашлица. Проучването демонстрира, че тези, които са взимали лекарството с какао, са се възстановили доста по-бързо от останалите изследвани, които са се доверили на типичната рекомендация на докторите.

Разбира се, шоколадът не е същият като медикаментите, които лекарите създават, само че също може да ни помогне, най-малко краткотрайно. Ако постепенно смучем блокче шоколад, какаото ще покрие раздразненото гърло, ще го успокои и ще понижи кашлицата в идващите няколко часа.

Този трик е изключително подобаващ, в случай че кашлицата ни държи будни измежду нощ. Просто хапнете едно блокче преди лягане и не пийте доста вода по-късно, с цел да запазите резултата допустимо най-дълго.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР