Добри новини имаме от заседанието на Синоптичната комисия. Приключва този

...
Добри новини имаме от заседанието на Синоптичната комисия. Приключва този
Коментари Харесай

Затопля се, последните дни на септември с хубаво есенно време

Добри вести имаме от съвещанието на Синоптичната комисия. Приключва този мразовит септемврийски интервал, който по-скоро приличаше на късен октомври, в сравнение с средата на септември.

Температурите от събота започватда се повишавати през цялата последваща седмица, в това число и в деня за размисъл, и в деня на изборите,ще са сред 20 и 25 градуса, дории по-високи.

Първият сняг изненада много рано българските планини, по високите елементи преваля, което е извънредно да се случва толкоз рано, само че в идващите десетина дни времето ще се възстановява.

В събота, неделя и понеделник с повишаващи се дневни температури, ще има и слънце, прелестно есенно време.

Тъй като над Средиземно море се образува бездънен циклон, той ще окаже въздействие на времето и у нас. Първо, с повишение на температурите, тъй като ще бъдем в неговата топла част, а във вторник ив сряда,и с валежи тук-там в страната.

Колко ще вали и къде ще стане по-ясно в понеделник, само че занапред можем да кажем, че времето във вторник и сряда ще бъде най-вече облачно и ще има валежи.

След това още веднъж ще настъпи усъвършенстване - допустимо е в четвъртък още веднъж да забележим валежи тук-там, само че температурите си остават естествени, няма да има студени есенни изненади.

В края на идната седмица времето се очартава да е положително, и както посочихме, на втори октомври ще е уместно, както за разходка измежду природата, по този начин и за разходка до изборните секции.

И при започване на октомври, времето се очартава да е без основни превалявания и с температури естествени за този интервал на годината.

Този мраз от последните дни бе явно генерална подготовка за по-късната есен, по-важното е, че в средносрочна вероятност не се чака да стане още веднъж толкоз студено.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР