Добри хора помогнаха с благотворителна фотосесия във Варна на двукратния

Добри хора помогнаха с благотворителна фотосесия във Варна на двукратния ...

С благотворителна фотосесия помогнаха на шампиона по борба Галимир Георгиев в тежката му битка.Добри хора помогнаха с благотворителна фотосесия във Варна на двукратния шампион на България по борба в категория над 100 кг Галимир Георгиев.

``
реклама

Той води тежка битка с коварна болест и се нуждае от средства.Организатор на събитието бе Вирджиния Петрова, а фотограф - Християн Илиев. Всички желаещи си правееха снимка за спомен и се включваха със средства за каузата. 

Събраните пари от 120 лева бяха дарени в сметката на момчето със силен спортен дух.
Галимир Георгиев е на 25 години.През 2011 г. е диагностициран с Лимфом на Ходжкин (рак на лимфната тъкан). След последните курсове на химиотерапия и вследствие на заболяването му се получава абцес в устната кухина. Поради закъснялата зъболекарска намеса, абцесът се усложнява и се превръща във флегмон.


На 18.09.2018г. постъпи по спешност в МБАЛ „Света Марина” – Варна в клиника по лицево-челюстна хирургия, по повод абсцес под брадата и челюстта, за оперативна намеса. Операцията беше изключително тежка и се наложи да бъде оставен в реанимация, поставен под медикаментозна кома за 3 седмици. След изписването му на 15.10.2018 г. започна процес на възстановяване, но за съжаление се появи друго усложнение. Започна да отслабва лявата му ръка, а впоследствие се парализира и цялото му тяло. На 06.11.2018 г. отново по спешност постъпва в МБАЛ „Света Марина” – гр. Варна, в клиника по неврохирургия. След направен ядрено-магнитен резонанс се вижда, че гръбначният мозък между С4,С5,С6 е притиснат вследствие на възпалителен процес. Наложи се спешна ламинектомия. Операцията мина успешно, но за съжаление процесът на възстановяване е бавен, труден и скъп (никой не може да каже, колко точно време е необходимо).
По време на болничния му престой, се отвори голяма декубитална рана точно над опашката широка около 10 см диаметър, след лекарска намеса и отстраняване на некротична тъкан, дълбочината достигна около 7 см.
Към момента Галимир е на легло, неспособен да се обслужва сам. Необходимо е да има постоянно човек, който да се грижи за него.
Належащото в сегашното му състояние е постоянна рехабилитация, медикаменти, както и консумативи за лечение и на декубиталната рана.

Ако искате да помогнете можете да го направите по следните начини:

IBAN: BG63PRCB92301048874810
BIC: PRCBBGSF

PayPall 
[email protected]

Фейсбук страница "Да помогнем на Галимир"

Източник: petel.bg