Добре запазен отпечатък от на плажа в залива Бендрикс, в

...
Добре запазен отпечатък от на плажа в залива Бендрикс, в
Коментари Харесай

Отпечатък на динозавър на 220 млн. години откриха в Уелс

Добре непокътнат отпечатък от на плажа в залива Бендрикс, в долината Гламорган в Уелс откри малко момиченце на 4 години. Учените считат, че откритието на Лили Уайлдър може да помогне да се разбере по какъв начин са ходели тези животни. Отпечатъкът, който Лили забелязала този януари, е на 220 милиона години и е непокътнат в кална околност. Въпреки че е невероятно да се дефинира кой вид динозавър го е оставил, отпечатъкът е дълъг 10 сантиметра и евентуално е на динозавър с височина 75 сантиметра.
Кураторът по палеонтология на Националния музей на Уелс Синди Хауелс го разказа като " най-хубавия образец, откриван в миналото на този плаж ".
Майката на момичето Сали изясни, че тя и татко й Ричард са разкрили отпечатъка и са го снимали, а по-късно са се свързали с специалисти, оповестява Би Би Си.
 Откриха остатъци на най-големия динозавър Откриха остатъци на най-големия динозавър
Учени считат, че великански вкаменелости на 98 милиона години, открити в югозападна Аржентина, принадлежат на най-големия прочут диноз...
Динозавърът, оставил отпечатъка, се счита, че е бил „ стройно животно “, което е стъпало на двата си задни крайници и е ловило интензивно други дребни животни и инсекти. Известно е, че динозавърът Coelophisis е оставил сходни отпечатъци в Съединени американски щати.
Тази вкаменелост беше извадена и отнесена в Националния музей в Кардиф, където ще бъде съхранявана.
Динозаврите се появяват за първи път преди към 230 милиона години и техните отпечатъци могат да хвърлят светлина върху ранен стадий от тяхната еволюция, когато в другите групи за първи път е настъпило ранообразие.
„ Запазването им може да помогне на учените да схванат повече за действителната конструкция на стъпалото “, се споделя в изказване на Националния музей на Уелс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР