Добре разбираме високото обществено доверие към астролозите. В тях има

...
Добре разбираме високото обществено доверие към астролозите. В тях има
Коментари Харесай

Алените астролози на световните катастрофи

Добре разбираме високото публично доверие към астролозите. В тях има всичко това, от което публиката се нуждае - решителност, елементарност, наложителност, изясненост на прогнозата, съчетана с яснотата на звездите. Политолози, социолози, астролози - подредете ги един след различен и последните мигновено ще се изкачат най-високо в публичното доверие. Чакаме единствено оня миг, при който социолозите да създадат изследване за въздействието на астролозите, което да бъде коментирано от политолозите. Това ще бъде мечтаният Голям гърмеж на рационалната галактика, в която вселенските стихии ще се сплетат с експертизата на разбор и от големите пространства на открития Космос ще се приземят право в дребното точковидно средоточие на телевизионите студиа. 
Но стига абстракции - идват от съответен мотив. Той е гостуването на Алена по бТВ в последните дни. Там стана ясно, че събитията в Близкия изток, като всяко друго нещо могат да се обяснят през звездите. Уран, в случай че съм запомнил вярно, играе роля в това, което става в Ирaн. Тук даже има съвсем цялостно припокриване на планета и страна - случайност? Уран, стана ясно, дава отговор за силите на разрухата, която хем опустошава остарялото, хем се обръща против оня, който разрушава, за това и Tръмп е заплашен от това да се разболее, тъй като протегнал ръка на иранския военачалник.
Оказа се също, че стабилността на държавното управление е до някаква степен обезпечена от самия ден, в който министър председателят Бoйкo Борисoв е положил клетва - 4 май 2017-та. Вие може от дълго време да сте не запомнили за този ден, само че Алена не е - той, твърди се, има особени трептения, които яката оказват помощ. Питам се - в случай че да вземем за пример бе положил клетва на пети май, щеше ли ръководството му да е по-различно? Например щеше ли Апартаментгейт да се размине толкоз безнаказано? И дали един пети май, вместо четвърти, нямаше да понижи вота на последните избори? Но най-вече смущава сложността на следната калкулация - не е ли всичко, което става у нас супер конфликтно безпределно уравнение, в което разнообразни дати на гласоподавателите влизат в контакт с разнообразни дати от биографията на избираните? Не може ли вместо да се мъчим да следим всичко, което става и вършим всичко допустимо да стане по този начин, както ни се желае, да помолим приятелите програмисти за едно вселенско приложение, което да форсира през мощта на компютъра безчет база данни, които да се обработят математически и астрологически, така че най-сетне всичко да стане ясно?
Не зная за това, не мога да преценява. Ако вие също не можете, това е поради датата, на която сте родени. Общуването ви със звездите зависи от предразположението ви за другарство със звездите, а звездите вземат решение по кое време да се появите и надлежно дали да развиете въпросното влечение. 
Големият въпрос е за какво медиите не престават да се осланят на това влечение. Той има дребен отговор - за рейтингче. Вие не сте глупави хора - предположете рейтинговата мощност на специалист по Близкия изток и разиграването на комплицираната геополитическа карта спрямо информативния взор към Слънчевата система и нейните страховити гаранции. Човекът е дребен, стеснен, мислеща тръстика, както споделя Паскал.
Но Уран споделя друго. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР