Добре подбраните телохранители на Ким Чен-ун са нещо повече от

...
Добре подбраните телохранители на Ким Чен-ун са нещо повече от
Коментари Харесай

Кои са бягащите охранители на Ким Чен-ун

Добре подбраните бодигардове на Ким Чен-ун са освен това от хората, отговарящи за сигурността му. Мъжете, забулени в тайнственост, не оставят нищо на случайността, когато става въпрос за водача им, написа BBC.

Тръмп среща Ким на 12 юни, Путин се намеси

Разходка в Пхенян разкрива непредвидени гледки (видео)

ВИЖТЕ 10 НЕЩА, ЗА КОИТО МОГАТ ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УБИЯТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ, В ГАЛЕРИЯТА НИ

Тръмп: Ким е сериозен, само че среща през юни може и да няма

Охраната на Ким Чен-ун е разпределена в три категории.

Първата е групата от мъже в тъмни костюми, които бягат до лимузината на водача в Сингапур. Те са част от персоналната защита на ръководещата Корейска работническа партия и стоят най-близо до своя водач по време на изявите му.

Критериите при подбора на тези мъже включват височина, която би трябвало да съответствува с тази на висшия лидер, както и безпроблемно зрение.

Също по този начин е належащо да имат забележителни умения по пукотевица и бойни изкуства.

Бъдещият охранител е авансово подложен на обширно изследване, което включва и фамилията му две генерации обратно. Много от чиновниците в персоналната защита на партийния водач са свързани със фамилията Ким или с други значими севернокорейски династии.

След като бъдат определени (като правото да откажат не съществува), мъжете минават през стратегия за интензивна подготовка.

Това включва образование за боравене с огнестрелно оръжие, техники за евакуация при нахлуване и проучване на бойни изкуства. Кандидатите за персонална защита минават и през редица проби за физическа и психическа устойчивост под формата на строги тествания.

Заради дадените им пълномощия, те са единствените севернокорейски жители, на които им е позволено да носят заредено оръжие, когато са наоколо до висшия началник.

Охраната на Ким Чен-ун нормално е облечена с костюм и вратовръзка, водачите пък носят ленени или кожени ръкавици.

Все отново методът им на връзка е демодиран. Те носят значки с игли върху униформите си, с които откриват самоличността си при несъмнено събитие. Използват серия от пароли и кодови изречения.

Втората група, охраняваща водача, дава отговор за сигурността в пространствата в които той се намира или следва да отиде – без значение дали става въпрос за неговия офис, персонални парцели, местата в Северна Корея или тези отвън нея.

Те имат правото да инспектират каквито и да било алкохолни питиета, храни, цигари преди да му бъдат сервирани. Освен това, хората, отговарящи за сигурността на Ким Чен-ун, подсигуряват и телефонните линии, които той ще употребява, дават му предпазени компютри.

Севернокорейският водач разполага и с медицински екип, който го съпровожда и на визитата му в Сингапур през днешния ден.

Третата група охранява всеки периметъра към постройката, в която водачът се намира.

Част от тях даже могат да бъдат срещнати в лобито на хотела в Сингапур, където той е отседнал.

Тази тристепенна система на отбрана е съвсем нечувана за който и да е различен международен водач.

Бягащите бодигардове са единствено "върха на айсберга " при сигурността на севернокорейския водач. Истината се крие зад спомагателните сложни пластове от ограничения (на пръв взор незабележими), които показват до каква степен са склонни да стигнат охранителите за цялостната сигурност на своя шеф.

Броени часове остават до началото на историческата среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур. За значимостта на идната среща приказва и фактът, че даже държавните медии в Северна Корея я дефинират като историческа.

„ На тази първа среща на върха, която събира вниманието и очакванията на целия свят, ще бъдат разменени изчерпателни и задълбочени гледни точки по въпроси от съвместен интерес, като установяването на нови връзки сред Корейската народно-демократична република и Съединените щати”, разгласи говорителката Ри Чун-хи.

От своя страна, Доналд Тръмп написа в Twitter, че вълнението се усеща във въздуха.

Двамата водачи са отседнали в разнообразни хотели, в близост един от различен, като ще се срещнат на остров Сентоса, в 4 ч. българско време във вторник. В рамките на подготовката за срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, разговаряха и представители на двете делегации, с цел да уточнят детайлности. Държавният секретар Майк Помпейо написа в Twitter, че диалозите са били всъщност и подробни.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР