Добре планираните и целенасочени инвестиции могат да осигурят устойчиви и

...
Добре планираните и целенасочени инвестиции могат да осигурят устойчиви и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Създаваме Европейска лаборатория за качество на инвестициите в образованието

„ Добре плануваните и целенасочени вложения могат да обезпечат устойчиви и конкурентоспособниобразователнисистеми. Имаме разполагаем най-силния европейски бюджет до момента за обучение и образование посредством стратегиите „ Еразъм+ “, „ Хоризонт Европа “, Механизма за възобновяване и развиване. За да бъдат тези вложения ефикасни и Европа бъде просветителна мощ, имаме потребност от съгласуваност на равнище Европейски Съюз. Европейска лаборатория за качество на вложенията в образованието е първа стъпка в тази посока ”. Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова по време на конференцията на високо ниво „ Инвестициите в образованието “, проведена от Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщават от представителството на Европейска комисия в България.

Европейската лаборатория за качество на вложенията в образованието ще се базира на резултатите от окончателния отчет на експертната група по качеството на вложенията, основана от българския еврокомисар през май 2021г.

Целта е даване на разбор за въздействието, разноските и провокациите в тази област.

„ На този стадий ясно се обрисуват три провокации. Това са неналичието на данни и оценка на успеваемостта им по отношение на характерния подтекст – национално, районно и локално ниво. За да бъдат те превърнати в работещи решения за образованието е нужна Европейска лаборатория, която да подкрепя страните членки при предприемането на съответни действия и оценка на тяхната успеваемост. Активното присъединяване на страните и всички заинтересо вани страни е основно за преобразяване на визията ни в действителност “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР