Добре известно е, че ягодите са един от най-вкусните плодове,

...
Добре известно е, че ягодите са един от най-вкусните плодове,
Коментари Харесай

Алергията от ягоди отшумява с кисело мляко и мед

Добре знае се, че ягодите са един от най-вкусните плодове, само че и един от тези, които провокират най-често алергии. При някои хора алергична реакция към ягоди е изключително мощно изразена.

Ако и вие имате такава нетърпимост към този необикновено привлекателен подарък на природата, само че въпреки всичко желаете да си похапнете ягодки от време на време, има вид и за вас.

Алергията към ягоди може да бъде олекотена до известна степен, в случай че плодовете се комбинират с кисело мляко, мед или захар. По-добре е обаче следователно да се одобряват по-малки количества от алените плодчета.

За тези от нас, които нямат никакви проблеми с ягодите, е значимо да се знае, че органичните киселини в ягодите - лимонена, ябълчена, салицилова, оксалова усъвършенстват обмяната на веществата в организма и улесняват храносмилането.

Още античните римляни са приписвали на ягодите чудодейни лечебни свойства, макар че не са ги отглеждали. През Средните епохи ягодата била знак на съвършенството и зидарите употребявали ягодови претекстове за декорация на каменните постаменти на олтарите и капителите в катедралите.

 Ягоди

Първата илюстрация на ягодата като растение се открива в ботаническото съчинение “Хербарий ” от 1454 г.

Най-големият производител на ягоди в света са Съединени американски щати. Американците употребяват най-вече ягоди както в сурово положение, по този начин и под форма на пълнежи за десерти – пудинг, къс, торти, коктейли.

На българския пазар към този момент има целогодишно както пресни, по този начин и замразени ягоди. Последното разрешава те да участват целогодишно на трапезата.

В ягодите е налично огромно количество витамин Р. Неговата липса в човешкия организъм провокира обща изнемощялост, мускулни болки в краката и точковидни кръвоизливи по кожата. Комбинацията на витамин Р, витамин С и калций укрепва стените на кръвоносните съдове и защищава от капилярни кръвоизливи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР