Добре известно е, че природата е пълна с чудодейни съставки

...
Добре известно е, че природата е пълна с чудодейни съставки
Коментари Харесай

Вреден ли е шоколадът за кожата ни?

Добре знае се, че природата е цялостна с чудодейни съставки за кожата, които включваме в рутинните си процедури за хубост, като да вземем за пример авокадо, джинджифил, лимон или черна ряпа. Но какво да кажем за шоколада? Често е обект на неприятна оценка от страна на младежите, които го упрекват за акнето си. От друга страна, какаото може да се открие в нашите козметични артикули... Не е елементарно да се дефинира кое е същинско и кое не, защото чуваме за всичко и за неговата диаметралност.

Ето всичко, което би трябвало да знаете за въздействието на шоколада върху кожата и тялото.

Шоколадът ви предизвиква пъпки

Всички сме чували тази фраза доста пъти. Но това е постоянно срещано неправилно разбиране, което се повтаря още веднъж и още веднъж. Нито едно научно проучване не е съумяло да удостовери действителна връзка сред потреблението на шоколад и появяването на пъпки от акне. Учените и кожните лекари са безапелационни. Млечният шоколад обаче е храна с висок гликемичен показател, с високо наличие на въглехидрати и захар. Последните могат да повлияят на хормоните и по този метод да ускорят производството на себум. Тук се появяват пъпки и черни точки.

Шоколадът е нездравословен за здравето ви

Да, и не! Белият и млечният шоколад съдържат високо наличие на мазнини и захар, които не са потребни за фигурата ви. Има обаче дребна разлика: черният шоколад усъвършенства физическото ви положение. Богат на минерали като желязо, калций и магнезий, черният шоколад има действителни изгоди за здравето, изключително в битката със спазмите и нетърпението. Той е потребен и за сърцето, защото понижава кръвното налягане. Но това не е всичко, той е съсредоточен и на магнезий. Много значим минерал, който покачва способността на организма да поддържа кожата в положително физическо и морално здраве. Освен това понижава появяването на бръчки.

От шоколада се напълнява

Това още веднъж е правилно и погрешно. Всичко е въпрос на мярка и количество, както при всяка храна с високо наличие на захар и мазнини. Независимо дали става въпрос за млечен или черен шоколад, в случай че консумирате рационално количество, той няма да повлияе на увеличението на тежестта ви. Черният шоколад има свойства за угнетяване на апетита. При някои диети даже се предлага в края на храненето, с цел да се резервира сладка нотка. Изводът? Отдайте се на наслаждение, само че в умерени количества!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР